(非会员)
2008-02-21 118 浏览
其實一直都對海逸酒店有好感!! 因為周圍比較靜, 個view 又一流, 感覺好舒服, 所以情人節帶埋情人來食buffet!!因為再想靜D同埋想要個靚D 景觀, 所以選擇Whampoa Lounge!! 酒店既裝璜同布置不用多講!! 一到步就埋去攞枱, 個接待員有禮貌地接待我們去坐低, 幸運地我們有張窗邊枱(不過就算唔係窗邊枱都可以望到九成半海景), 安頓下來望一望四周既環境, 對面海既繁華燈光一D都無失禮香港既夜景, 東區走廊D車一架一架好似走馬燈咁走來走去都好得意, 有時仲會有D 五光十色既船經過, 果然是一個無敵海景!! 可能在一樓既關係, 景觀好過樓下The Promenade, 感覺上好似在海邊食野咁, D枱與枱之間既距離都比The Promenade闊好多同無咁多人, 無咁嘈, 靜好多!!食物方面, 款式無樓下The Promenade咁多, 但係都OK!! 由於我倆都唔食生野, 所以食左好少冷盤, 其他人就好似食得好滋味咁, D生壕同魚生挾完一盤又一盤, 供應充足!! 熱盤方面, 一般酒店嘢, 都係D烤肉呀, 雞肉呀, 魚柳呀, 無咩特別!! 味道無咩驚喜!! 反而個龍蝦

食物方面, 款式無樓下The Promenade咁多, 但係都OK!! 由於我倆都唔食生野, 所以食左好少冷盤, 其他人就好似食得好滋味咁, D生壕同魚生挾完一盤又一盤, 供應充足!! 熱盤方面, 一般酒店嘢, 都係D烤肉呀, 雞肉呀, 魚柳呀, 無咩特別!! 味道無咩驚喜!! 反而個龍蝦湯可以一試, 有鮮味得嚟唔太濃, 都幾出色!! 甜品同D Cake賣相都好精緻, 味道就一般!!

服務方面, D服務員都好醒目同有禮貌!! 放低刀叉一陣間就有人來收碟!! 搯湯時被我滴到周圍都係既湯積, 轉個頭就有人清理好!! 挾野食其間我留意到個食物蓋上留有其他食客既掌印, 個服務員好精叻咁見到我好眼神就即時處理左佢!! 唯一扣分既就是訂枱時比較麻煩同比左訂後無打來confirm 我!!

總體來講, 我倆都好滿意呢一餐, 好欣賞呢度既環境, 氣氛同服務!! 感覺非常好!!