2022-07-31 605 浏览
新開既食得開🧐 有時返工唔知去邊度食好,見到附近有新開既餐廳,抱住試伏既心態試下呢間新開既餐廳,點知又ok喎🤣🧡 叉燒炒蛋飯 $52Lunch set跟野飲或者餐湯,當日既餐湯係粟米忌廉湯,本身無咩期望,飲落相當唔錯!味道有d似日本罐裝粟米湯,偏甜但個人幾鍾意🥰但飲到底有部份固體忌廉(?),呢方面就真係要改善下🥲至於個飯呢,份量好多,裝滿曬成個飯盒,好似d飯唔洗錢咁,叉燒份量都唔少,個蛋都炒得幾滑,望落都好靚,幾surprise因為完全超出本身既expectation😂😂題外話:當日大概1點lunch時間過到去,已經有超過一半既lunch set無曬,menu keep住update,感覺有d似大學canteen😂同埋餐廳主要做外賣,隔離都有位可以坐底食,但冷氣唔太夠,依家呢個天氣可能會比較熱,但呢個價位呢個位置黎講都可以接受既~味道:7.5/10性價比:7.5/10📍吃得開北角渣華道321號柯達大廈1期UG樓A號舖📌人均消費: $51-100#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodb
新開既食得開🧐

🧡 叉燒炒蛋飯 $52
但飲到底有部份固體忌廉(?),呢方面就真係要改善下🥲

味道:7.5/10
性價比:7.5/10

📍吃得開
北角渣華道321號柯達大廈1期UG樓A號舖

📌人均消費: $51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #港式美食 #港式叉燒