泰國廚師主理,夠晒地道,香料落得重手但平衡,鍾意食辣一定要試!食完一次dinner,我就即刻約同事過幾日去食lunch😂😂〔 泰北香焗雞配特製醬(激推🔥)〕外皮微焦香脆,雞肉嫩滑 juicy,香料滲透入肉,每啖都好惹味!配埋佢特製酸辣醬真係辣得好開胃!〔 BB魷魚配青醬 〕兩次都有叫!!!細細隻啱啱好,咬落爽彈唔韌,青醬有香茅同青檸葉味,清新得嚟有層次~〔 香葉肉碎蛋飯(重口味之選)〕偏辣但食到停唔到😂😂肉碎炒得夠香,拌飯一流,食到清碟!〔 Mum Mum 炒雞闊河 〕唔係走超級濃味路線,炒得乾身夠香,闊河粉唔係超滑嗰種但都幾索汁,整體 balance 得好,幾有驚喜!!!〔 泰式奶茶/奶綠 〕偏甜但茶底幾不錯,有回甘,得啲冰融少少甜度啱啱好,唔係齋甜嗰啲~〔 酸腸咸蛋拌粉絲(邪惡必點💥)〕粉絲索晒咸蛋黃香,同酸腸一齊炒超惹味,好邪但好滿足!超鍾意炒粉絲同埋鹹蛋黃!!!〔 泰北蕃茄牛肉米線 〕酸香開胃,走清爽路線,正常發揮~〔 炸春卷(驚喜)〕炸得乾身香脆,餡料熱辣辣又夠飽滿,有泰國街頭小食感覺,比預期好食!唔倍係咪淨係得lunch有—📍Mum Mum Thai | 灣仔軒尼詩道333

〔 泰北香焗雞配特製醬(激推🔥)〕

〔 BB魷魚配青醬 〕兩次都有叫!!!

〔 香葉肉碎蛋飯(重口味之選)〕
偏辣但食到停唔到😂😂肉碎炒得夠香,拌飯一流,食到清碟!

〔 Mum Mum 炒雞闊河 〕

〔 泰式奶茶/奶綠 〕

〔 酸腸咸蛋拌粉絲(邪惡必點💥)〕

〔 泰北蕃茄牛肉米線 〕
酸香開胃,走清爽路線,正常發揮~

〔 炸春卷(驚喜)〕

📍Mum Mum Thai |