2014-12-11 1885 浏览
一心谂住同女朋友去食韩国野 但openrice入面系元朗既韩国餐厅都试过哂 见依间未食过 张封面图又几有韩国味道就黎试下喇我地去到门口都觉得好似唔系依间 但对一对个名又一模一样 所以都系入左去我地六点半到到 所以都无乜人 唔使等 入去坐低 望一望成个环境 个幅写满韩文既墙已经无左 女朋友行过个阵已经唔信呢间同一样 再望埋餐牌 心谂中伏了 韩式野食只系得番炸鸡 无左另一个食评写嘅餐 其余既都系西餐 意粉牛扒之类 但坐低左又唔好意思走 所以都系死死地气叫野食喇无乜野食拣 叫左半只炸鸡 同黑椒牛仔骨配意粉问waitress有无得拣几成熟佢好惊讶呆左一阵之后问返我地:你想几成熟我地叫左五成好快上左蒜蓉包同忌廉汤个汤我觉得几好饮 女朋友话似饮加左人工花香嘅汤之后上左黑椒牛仔骨 上之前个waitress强调五成熟一切开 全熟…………其实无得叫咪讲无得叫啰不过个扒几好食 但意粉好好好好少我地q左四下(细啖)就食哂之后炸鸡到左 好好食 有啲辣份量几足 原本以为唔会够食打算再食另一间最后女朋友已经饱到死左我都够就算最后+1 total $197
所以都系死死地气叫野食喇
无乜野食拣