2024-05-15 33 浏览
今日揾左间系湾仔嘅餐厅,算系闹市嘅小净土,餐厅附近有唔少嘅coffee shop,或者酒吧。今日就拣咗呢一间试一试。三文鱼奄列:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️蛋好厚,烟三文鱼份量多,轻轻嘅烟熏味同蛋好夹。蛋无过熟,仲有少少蛋汁流出😍必食之选!扇贝意粉:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️意粉无过熟,有Al Dente,净系个意粉已经有质素👍🏻。特别要留意下呢款粉有少少辣度但配埋海鲜又几夹😋带子厚肉无话煎到过熟,几好朱古力布朗尼配云妮拿雪糕:🅰️🅰️🅰️🅰️热辣辣嘅布朗尼再加半融嘅雪糕,真系无得输,作为全餐最后嘅甜品好满足。呢度仲有唔少特色饮品,我地叫左杯红嗓子茶同埋Tonic Espresso Bomb,特别想提下后者,因为可以好似饮cocktail 咁丢杯Espresso 落Tonic水度,玩味同味道都十足😎。总括嚟讲,呢间系大厦林立嘅湾仔闹市,有间可以悠闲地饮杯酒/咖啡,再食一餐有质素嘅晚餐,非常适合一众附近工作嘅打工仔嚟试下!推介畀大家!

三文鱼奄列:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️

扇贝意粉:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️