2019-01-15 200 浏览
星期一放工专登到megabox睇家私,因为就嚟农历新年屋企都想换新嘅家私,顺便食埋晚饭, 行到五楼见到有间Achacha Food & Beverage Boutique, 店舖开扬带静,环境都唔错, 一于就试下佢啦! 看见餐牌有dinner set 或者可以单点,价钱都相当实惠,我点了以下的食物: 前菜有意大利云吞配芝士,薄切烟三文鱼,主菜有黑松露带子意大利饭 $158,法式煎薄饼 $72, 沙律,牛油多士,还有两杯饮品 Lemonade, fruit tea。意大利云吞配芝士 ~ 一碟有五粒意大利云吞, 味道偏淡,不过卖相都几靓嘅!薄切烟三文鱼 ~ 肥美的烟三文鱼配上甜甜酸酸的酱汁,非常开胃。粟米汤 ~ 非常香浓的粟米味,还有很多粟米蓉,正!牛油多士 ~ 多士冻咗啲, 幸好有牛油配搭。法式煎薄饼 ~ 馅料有烟三文鱼,菠菜,车打芝士,红葱头,忌廉。 薄饼煎得非常香脆好味, 再配上紫薯蓉,卖相精美!是日沙律 ~ 沙律菜新鲜。黑松露带子意大利饭 ~ 意大利饭粒粒烟韧有口感, 但上菜的时候只有微热,如果食物上枱时可以热辣辣就更加好味了。Lemonade ~ 味道清新非常好饮!Fruit T

意大利云吞配芝士

薄切烟三文鱼

粟米汤 ~ 非常香浓的粟米味,还有很多粟米蓉,正!
粟米汤

牛油多士 ~ 多士冻咗啲, 幸好有牛油配搭。
牛油多士

烟三文鱼法式煎薄饼

是日沙律 ~ 沙律菜新鲜。
沙律

黑松露带子意大利饭

Lemonade ~ 味道清新非常好饮!

lemonade

Fruit Tea ~ 这杯热水果茶有新鲜的士多啤梨, 雪梨, 入口不算太甜。
fruit tea

整体来说Achacha系可以再帮衬的餐厅,因为我觉得一间餐厅的服务好重要,而这里的店员都非常亲切服务好好,食物方面都唔错但有进步的空间,环境非常舒适, 所以下次到megabox我都会选择Achacha。

2019-01-14
用餐时段