📌 等等HEA - 九龙城福佬村道41号地舖🗓(30/12) 星期六 ⏰ 下午2:30左右 💈特式:呢间餐厅系秋季通常都会做大闸蟹放题,我之前都试过一次,整体感觉都唔错。所以今次见佢地做冬季古早羊腩煲+香辣鸡煲+南乳猪手煲放题,就梗系要再嚟试多次啦。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐厅做紧$3️⃣9️⃣9️⃣买一送一,可以任食古早羊腩煲/香辣鸡煲/南乳猪手煲,真系一次过可以满足三个愿望,而且每款煲都有做包埋煲嘅外送服务,方便钟意安坐家中食好野嘅朋友,而家等我同大家讲下🐐🐥🐷味道先。🐐秘制古早羊腩煲 - 羊腩煲上枱已闻到好香羊味,而家味道真系唔错,完全唔似系任食嘅质素,味道香浓又唔会太咸,羊肉炆得够淋,就连比较大旧嘅肉都系炆到好淋,羊皮亦有咬口,入面配料仲有竹蔗/冬笋/冬菇/马蹄/炸支竹等等,最正系个腐乳酱,餐厅写明系采用正宗台湾江记豆腐乳,酒味零舍香同浓,味道同平时食到嘅完全唔同。🐥台式香辣鸡煲 - 个鸡煲会偏干身个款,所以特别香口,预设嘅辣度辣中带少少甜味,佢个酱汁好味同惹味,鸡肉都好新鲜,不过建议钟意食辣嘅朋友可以佢地加辣,相信会食得更过引。🐷台南南乳猪手煲 - 猪手煲好香南乳味,d味仲
📌 等等HEA - 九龙城福佬村道41号地舖
🗓(30/12) 星期六 ⏰ 下午2:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

台式香辣鸡煲

🐷台南南乳猪手煲 - 猪手煲好香南乳味,d味仲要入晒落猪手度,猪毛处理得好干净,而且炆得够淋又有胶质,有Q弹嘅感觉,个南乳汁超正,我之后都再追加左一煲用嚟打边炉。
台南南乳猪手煲

另外仲可无限追加火锅配料同台式小食,而且种类都唔少。

火锅配料有美国肥牛/台式芋头条/白萝卜/麻辣鸭血/莴笋/澎湖花枝丸/爆汁贡丸/冰豆腐/西洋菜/唐生菜/娃娃菜/新鲜枝竹/台式水饺。
火锅配料

台式小食就有士林盐酥鸡/蚵仔卤肉饭/阿宗面线/爆汁贡丸/仙草手工芋圆。
士林盐酥鸡

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 任食放题加优惠价$2️⃣8️⃣就可以无限追加台式饮品,如果follow餐厅专页,而家tag同share,仲会赠送免费无限任饮台式饮品及啤酒汽水,种类都有成20款咁多。

🍽环境:餐厅占地就唔算好大,但两边都共有7张舒适嘅四人卡位,而且地方都干净整洁。不过正正因为地方唔大,所以想嚟食嘅朋友记得book定位会稳阵d,而且餐厅如果预早book位有时会有d特别优惠。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服务:几个店员姐姐服务都好好,上菜速度都几快,食物份量就系以人头计算,不过店员周不时都会关心客人够唔够食,需唔需要追加食物等,落单系用纸仔落单,不过如果想环保d都可以就咁向店员口头落单都得。

💰💸价钱:而家呢个3款煲任食放题,做紧优惠价$3️⃣9️⃣9️⃣买一送一,就算计埋加一都只系$2️⃣0️⃣0️⃣多d一个人,真系都咪话唔抵食。

🐲💬总结:我觉得今次餐厅做呢个优惠真心抵,而且一个价钱可以满足羊/鸡/猪3个愿望,而且3种煲质素都好鬼高,真系啱晒识饮识食嘅朋友帮衬。

推荐指数:❤️❤️❤️❤️❣️
2023-12-30