2K
2015-12-23 1123 浏览
居然要系门口排队,仲要排晒长龙,吓得我鸦!我去错左一兰?转眼两年无帮衬,因为都好少出大埔墟喇,大部份时间都系大埔中心附近。今晚巧遇教头老板,无见段长时间难免有点生疏陌生。廿岁时晚晚系附近波楼、酒吧留连必定黎帮衬,同教头老板、粥佬、肠粉佬、阿正、阿肥、阿细、阿七、小强、等等,嘻嘻哈哈 ﹗收档拉闸齐齐劈酒猜梅掟镖玩天光!劲癫劲好玩,不过依家已经各散东西喇!叉烧肠,卖相依旧 very good!叉烧味浓香甜有咬口。肠皮薄一薄,完全 see through 立立令,但质感太粉而黏口,无左滑嘟嘟既感觉,变了?蒸耐左?今次失准㖞。而且落得太多油,食到成口油淋淋,多油唔一定系滑架。点解唔见肠粉佬呢?转左位大婶拉肠粉?好惊啰,唔怪得质数变左啦。牛膀牛腩伊面走葱,膀腩都好好味!教头系大埔几十年屹立不倒、生意越做越旺梗有原因既。牛腩够腍够滑又无渣,卤水香料占据每一个细胞,一咬爆汁 ﹗牛膀好棉滑又咽韧啊,炆得入味又够鲜。伊面软硬适中,最怕烚到无味又腍劈劈,满意!不过美中不足系个汤清淡左少少,好采有唔错既辣椒油打救,微香微辣,合格。仲有碟通菜同芥兰怪住食无影相添,同样好鲜嫩爽甜,高质!牛腩牛肚面走葱,全部金钱

牛腩牛肚面走葱,全部金钱肚呀,正呀 ﹗好好味,超级爽口,卤水味香浓。牛腩最稳阵,质地松软入味,牛味浓而带卤水香料清香无比。面又够爽弹,几乎无碱水味,只系个汤太油啊。爽弹幼面挂上大量辣椒渣越食越开胃 ﹗微香微辣不太呛,食多一点都无紧要,非常刺激又好食 ﹗食饱饱,系时候返去战场预备镖赛喇 ﹗

牛膀牛腩伊面走葱
牛膀牛腩伊面走葱
叉烧肠
2015-11-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 牛腩
  • 牛膀