2018-08-12 99 浏览
最近胃口好大,特别想食西餐,友人话喱间除咗生蚝好正,其他西式菜色都不错,带我黎试。分别叫左个鹅肝set ,烟烤猪肋排同埋小食,法式焗田螺6 pc 螺肉味道唔系话好浓小小蒜香味好有口感,配合埋薯蓉。鹅肝set starter 有三文鱼tar tar ,上菜时间都唔洗等好耐忌廉蘑菇汤,汤浓郁香滑,仲放左大量碎蘑菇鹅肝拼牛柳-Main鹅肝没太多味道,要加埋个酱汁,但口感顺滑。牛柳叫了五成熟,肉质鲜嫩,比较多汁。意粉份量都几多,面质虽少许硬,但味道不错。猪肋排5pc,bbq sauce没盖过猪味,啲肉同骨容易分开。薯条炸得香脆,吃了还想再吃老板话就黎中秋,送我地一个流心奶黄月饼试试,系佢地自己整的,真系拍得住出边𠮶啲。最衰今次身体唔系太舒服冇食到蚝,下次要再黎食

忌廉蘑菇汤,汤浓郁香滑,仲放左大量碎蘑菇

鹅肝拼牛柳-Main

用餐时段