2023-11-22
每個人都一定會有一兩間小店,好想佢永遠都可以撐住💪🏻呢啲小店通常都唔係好多人知道,但食完就feel到老闆好用心做好食物,所有嘢都好高質👍🏻呢間就係我心目中嘅其中一間,性價比勁高,服務又好,坐得又舒服👍🏻原條鰻魚丼條鰻魚超長😍 重點係肉質好實淨,調味同燒汁份量又啱啱好,唔會搞到下底啲飯濕笠笠👍🏻而且呢一個鰻魚飯係一個套餐, $100都唔使嘅價錢,就包埋麵豉湯同中華沙律👏🏻鋪頭仲有好多套餐,全部都唔過$100和風燒羊架燒得岩岩好,唔會太生或者太熟,食落仲有肉汁🤤羊架有啲鹽、孜然粉同黑胡椒調味,簡簡單單,但只要個羊架燒得好,就已經好好味😋芝士吉列廣島蠔卷好特別,喺其他舖頭都未食過雖然中間粒廣島蠔有啲細,但真係每一舊卷都包咗啲蠔喺入面啲蠔全部上碟都仲係脆嘅,唔會俾啲飯整到腍晒加埋面頭燒過嘅芝士,入口即溶,令到成個卷口感好豐富👍🏻味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5菜式:- 原條鰻魚丼:$98- 和風燒羊架:$55- 芝士吉列廣島蠔卷:$68
原條鰻魚丼條鰻魚超長😍
鋪頭仲有好多套餐,全部都唔過$100
和風燒羊架燒得岩岩好,唔會太生或者太熟,食落仲有肉汁🤤
芝士吉列廣島蠔卷好特別,喺其他舖頭都未食過
雖然中間粒廣島蠔有啲細,但真係每一舊卷都包咗啲蠔喺入面
啲蠔全部上碟都仲係脆嘅,唔會俾啲飯整到腍晒
加埋面頭燒過嘅芝士,入口即溶,令到成個卷口感好豐富👍🏻
味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5