2021-09-29 277 浏览
🌟双拼煎饺 (8只) 🥟 $42 (9.5/10)椰菜冬茹云耳猪肉饺 + 粟米芝士鸡肉饺佢嘅煎饺真系超级好食 因为饺子皮好薄 馅料又好足 而且煎得好香脆 带有少少浓边椰菜猪肉饺就系一个比较清新嘅配搭 加埋啲云儿 令到成个口感更加丰富有咬口超级中意粟米芝士饺 虽然芝士唔系话超级多 有流心效果 但系反而令到成个搞冇咁滞 8只饺对女仔黎讲都够晒饱啊 另外饺子系即叫即煎 所以要等大概20分钟 如果个日超级肚饿 就唔好嗌煎饺啦🌟汤饺子面 🍜 (洋葱牛肉饺) $38 (8.5/10)汤底可以拣鸡汤或者蕃茄薯仔鱼汤 我见好多人都大赞佢嘅薯仔鱼汤 今次就拣咗呢个 其实本人就唔系好钟意番茄同鱼 所以呢个配搭对我黎讲完全不讨好 但系我都觉得呢个汤好好饮 好有住家汤嘅风味 好鲜甜完全唔会抢咗饺子个味另外面底亦都可以拣米粉米线或者台湾面 今次就拣咗米线 挂汁能力超级高 不过个面底都几大加埋五只饺子都超级饱个牛肉饺第一啖食落去就洋葱味比较突出 而且因为有洋葱所以成个味道偏甜 但食到后面牛肉味就慢慢出啦麻辣鸡肾 🐓 $28 (7.5/10)虽然系麻辣但系又未去到超级辣 比较接近谭仔小食嘅辣度 都几容易入口 鸡肾韧
🌟双拼煎饺 (8只) 🥟 $42 (9.5/10)

椰菜冬茹云耳猪肉饺 + 粟米芝士鸡肉饺

🌟汤饺子面 🍜 (洋葱牛肉饺) $38 (8.5/10)

麻辣鸡肾 🐓 $28 (7.5/10)
虽然系麻辣但系又未去到超级辣 比较接近谭仔小食嘅辣度 都几容易入口 鸡肾韧度适中 烟韧得来又唔会好难咬 作为小食几开胃 几价钱都合理

OVERALL: 大推荐🤩 (9/10)
呢间小店绝对系我心目中饺子店嘅第一 唔单止饺子味道选择多 而且啲配搭都几新颖份量亦都好大 而且价钱经济实惠 所以平日嘅晏昼或者晚市都超级多人排 我个日比较好彩 等咗三个字就有位 店舖空间因为唔系好大 所以都坐得比较迫但店员嘅服务态度都好好

🌟为推荐
2021-09-27
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 粟米芝士鸡肉饺