2023-04-15 488 浏览
话说呢2日要去旺角上堂,作为孤独的美食家就当然揾下附近有咩好野食啦,平时都好少出城食野,中午放饭又唔想食茶仔咁普通,食特别野又贵,就俾我揾到呢间首尔石锅烧,睇过下价钱一个午餐都系$5x-6x,算几经济,黎到门口有部电视播住kpop既mv,如果要排队都有d野睇下无咁闷。呢间都系小店一间,店内坐位都排得几密,中午1点左右黎到都已经爆晒场我一人要搭枱,店内都播住d kpop歌唔会好大声,但就无mv睇啦。萝白粟米蛋白豆腐汤午市跟餐送既餐汤,口感比较厚身,味道我个人不太喜欢,怪怪地,又萝卜又蛋白咁,饮左2啖无饮了,泡菜烤肉豆腐锅转乌冬食韩国餐最基本就当然系泡菜汤啦,泡菜汤锅非常滚热,泡菜豆腐猪肉片做配菜,仲有只已打落去既生蛋冚埋左捞一捞先见到,材料算几足,另外今日唔多想食饭就转左乌冬加5蚊,乌冬就唔算系烟韧果只,但都ok,韩国汤锅黎讲呢份叫合格啦,餐仲有包饮品,冻饮加3蚊要冻柠茶,无影到相,无乜特别就唔多介绍啦。以今日既体验黎讲环境食物同价钱都ok既,如果再黎旺角都可以返食,服务方面就女店员既态度会比较好少少,同场有1-2位男店员唔知系咪比较忙就粗声粗气少少,呢方面要留意下啦。

萝白粟米蛋白豆腐汤

萝白粟米蛋白豆腐汤