2018-06-28 5990 浏览
某日见到团购有$288 二人晚餐, 只需要用餐后加多$29服务费, 于是即日打去BOOK都仲得, 好方便!7点钟去到, 坐左3-4成满, 不过直到食完都系坐唔满, 而睇落全场都系食紧二人餐, 而餐厅都尽量安排客人隔一张枱咁坐, 所以都几舒适。一坐低仲睇紧餐牌, 店员已经奉上餐汤同沙律效率真系好高。磨菇汤好足料, 有一粒粒磨菇, 牛油味/忌廉味唔算太重, 感觉唔腻, 几好。而个沙律份量都唔少, 只虾都几爽口几好食!不过同行友人食完之后就问定我地主菜要乜, 睇得出店员都好赶时间, 我地主菜叫左1个西冷牛排, 1个杂菌PIZZA。西冷牛排都几大块,目测有10-12oz,  5成熟既程度黎讲系熟左少少, 不过都几好味, 而且仲有D盐放系侧边, 几细心, 粗薯条份量好多, 炸得不错!!森林杂菌PIZZA, 个人本身对薄批无咩兴趣, 因为多数都得个硬字唔太好食, 不过呢个PIZZA都几惊喜, 芝士够多之余, 个批底脆得黎又带D口感, 杂菌份量唔多, 不过芝士+茄酱配合得刚刚好, 唔会太腻, 食唔停口二人餐仲包饮品同一件蛋糕, 咖啡/茶唔洗加钱, 当日蛋糕系一件疑似red velvet既蛋糕, 面头

一坐低仲睇紧餐牌, 店员已经奉上餐汤同沙律
蘑菇汤

西冷牛扒

森林杂菌薄饼

二人餐仲包饮品同一件蛋糕, 咖啡/茶唔洗加钱, 当日蛋糕系一件疑似red velvet既蛋糕, 面头既白朱古力甜左少少, 不过个蛋糕都moist, 还好!
总括黎讲, 食物质素明显无因为团购而将货就价, especially个牛排真系好高质, 唯一要挑剔就系店员好似好赶收工, 食物黎得太快, 不过态度系良好的!

蘑菇汤
西冷牛扒