餐厅: 馬拉公公
资讯:

2024-04-19 103 浏览
中午去咗屯门Gogomall 食嘢😉 呢度有好多小型食肆 ,要逐间试晒都有排😂今日就食左呢间叫 马拉公公 嘅 马来西亚菜😉原来老板系马来西亚华侨😍咁一定系正宗口味啦蒜香鸡小腿 椰浆饭 : 椰浆饭饭粒够干身,饭粒分明,配上旁边特别嘅 参岩酱 🌶️ 酱料味道好丰富,咸酸辣味都有👍🏻好特别,仲有鱼干仔同花生又脆又有咬口,用嚟捞饭好惹味😘炸鸡锤🍗炸得金黄香脆,鸡皮好脆好正呀🤩仲有少少咖喱香辣味 ,又香又好味😋椰香白咖喱汤面:我拣咗掺掺面底+鸡丝 , 个汤底真系好味😍最后俾我饮晒😂白咖喱味够香辣,个味道有少少似喇沙汤👍🏻又够多配料,最正系块豆卜,吸晒汤汁D精华。根餐叫咗白咖啡同话梅冰🫶🏻 话梅冰第一次饮,味道又几清新㖞,配合食辣野都几夹。仲有白咖啡👍🏻够滑身 ,唔苦涩,易入口。呢间口味都好正宗,见佢D食材都系由马来西亚入货,味道都几好,性价比几高👍🏻值得食
今日就食左呢间叫 马拉公公 嘅 马来西亚菜😉

原来老板系马来西亚华侨😍咁一定系正宗口味啦