2024-03-20 164 浏览
首先,啲猪扒煎得啱啱好,外皮微微焦香,里面肉汁丰富,咬落去嘅时候,啲肉味道鲜美,肉质又嫩滑,真系煎得老师傅水准。而佢哋特制嘅避风塘酱料,味道正到爆炸!蒜香扑鼻,微微嘅辣,同埋啲猪扒嘅鲜味完美咁融合埋一齐,每一啖都有种想喊出嚟嘅满足感。再讲吓啲饭,煮得弹牙,啲米粒分明,吸满咗啲酱汁,食落去又香又滑,系咁搭配猪扒,真系无得输。个盘猪扒饭仲撒咗少少葱花同辣椒碎,增添咗啲色彩同层次,食落去唔闷口,每一啖都有新鲜感。总结,呢度嘅避风塘猪扒饭绝对系值得一试。无论系猪扒质素、煮法定系酱料嘅独特配方,都系顶级水平。下次有朋友问我边度嘅猪扒饭好食,我一定会推介佢哋嚟试试呢个!食完之后,成个人都暖笠笠,真系食得开心!