2018-08-07 907 浏览
油塘中心附近有好多小店经营,但都要有实力先可以留得低。正正对住赛马会,坐出面打冷撞正跑马日可能就会觉得人流比较多。不过,人多声多,咁先系打冷! 依间打冷食过几次,蚝仔粥就每次都系胆,因为好好食啰!蚝仔粥(一窝)份量大概有5碗半度,虽然冇大地鱼做汤底,但系有冬菜搭够,有番多少风味。蚝仔大大粒,唔会老到缩到变豆豉。 卤水三拼我地简左比较有口感既墨鱼、鹅肠同埋生肠。自己觉得墨鱼最新鲜,呢三样亦都系最值得嗌既!当然依度仲可以四拼五拼,或者系拼盘,谂都唔洗自己谂。 鹅肉(例牌)冇得输,虽然卖相就差少少。但食落好有鹅味,又唔会好似鹅片咁难咬。 依间打冷虽然冇最正宗既牙带鱼、大眼鸡,但反而多左小菜选择,都好岩平时一家大细黎食晚饭。之不过,依度都叫干净既,但地面长期湿,所以行上行落要小心D咁。咁样又一个星期,又可以见到叮叮两三日噜!YEAH!!!之后我地仲去左附近捉好多小精灵TIM!

依间打冷食过几次,蚝仔粥就每次都系胆,因为好好食啰!

蚝仔粥(一窝)
蚝仔粥

蚝仔大大粒,唔会老到缩到变豆豉。

卤水三拼

当然依度仲可以四拼五拼,或者系拼盘,谂都唔洗自己谂。

鹅肉(例牌)
鹅肉例牌