2019-05-01 567 浏览
睇完Endgame同一位超级fans一齐食饭,梗系要一边打边炉一边听佢嘅伟论!😳好耐好耐冇食台式火锅,呢间老锅一入门口就系一个天灯影相位非常台湾👍🏻两位朋友都系食劲辣之人,大大声话台湾边炉唔会辣得去边,所以佢地要左个大辣🥵🥵🥵见有好多旧鸭血,佢地食得好滋味我同宝就系另一边养下生养生汤底有好多暖胃补身嘅药材,差唔多每夹一样野都会连埋一堆人参一齐夹起🤩🤩🤩老锅好似出名食材靓,唔会性价比低🤨呢一碟花雕醉鸡一上碟的确传嚟左好大阵花雕味,i like it!鸡就算浸左好耐都唔会变到好鞋口即炸响铃一向都会系我睇一间火锅店好唔好食嘅标准,我觉得老锅嘅响铃绝对系数一数二嘅好食,佢嘅厚度同埋油份啱啱好,而且本身已经系热辣辣,所以就唔落去汤底1秒就已经可以食,吸晒啲养生汤底又做到脆卜卜嘅效果真系好正今次我哋拣咗精选手切牛肩肉,睇张相就知佢肥瘦分配得好靓,最钟意就系啲冇乜肥膏嘅牛肉碌一阵麻辣汤底,块牛仲系好滑,仲索晒啲汤,好好味系火锅店食炸鱼皮就食得多,黄金咸蛋炸鱼皮你又试过未?呢一款咸蛋鱼皮真系攞嚟打边炉系一流!!!焯完佢一阵都仲keep到果浸咸蛋味真系食到停唔到口!!左上角𠮶几粒梅菜猪肉丸真系坚好食!从

好耐好耐冇食台式火锅,呢间老锅一入门口就系一个天灯影相位
非常台湾👍🏻

养生+麻辣鸳鸯锅

我同宝就系另一边养下生
醉鸡

鸡就算浸左好耐都唔会变到好鞋口

即炸响铃

牛肩肉
碌一阵麻辣汤底,块牛仲系好滑,仲索晒啲汤,好好味

咸蛋炸鱼皮
真系食到停唔到口!!
综合饺及丸

左上角𠮶几粒梅菜猪肉丸真系坚好食!从来都冇食过一粒咁特别嘅肉丸!我真系觉得自己好似食紧梅菜肉饼咁
台湾水莲+宽粉
宽粉同大陆果只唔一样,呢一种系卓一阵就食得,方便好多~左边嘅台湾水莲,好特别,好似韭菜加葱嘅混合版咁,第一次试我都几钟意

整体来讲我觉得service好好,食材好好,汤底都好好,希望佢keep到个水准啦
咸蛋炸鱼皮