2024-05-01 131 浏览
作为天水围街坊,去揾食就紧系要到新北江而新北江嚟讲,呢间刀削面一定系我心目中嘅必推餐厅!呢间刀削面长期都坐无虚席,今次都避咗午饭时间去,谂住唔洗等位啦,点知去到都仲要等4张飞!好彩都系等咗10-15分钟左右我自己每次食都必定系会叫我嘅至爱麻辣猪颈肉,同行朋友就叫咗麻辣牛筋,另外再叫咗个炸云吞share!麻辣猪颈肉刀削面(𩠌小辣)(面唔辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️猪颈肉炸得外脆内软,劲香口又唔会太油腻,配埋蒜头入口劲香脆,麻辣汁唔会死咸但又好刺激,食到lam lam脷呀麻辣牛筋刀削面(𩠌小辣)(面BB辣)⭐️⭐️⭐️⭐️牛筋劲弹牙唔会好太韧,同埋劲索汁食落超甘香,入口系满清嘅骨胶原感!但小心牛筋上有机会系会有啲细骨,放入口前睇清楚就唔怕咬崩牙刀削面汤底超好味够浓郁,有阵淡淡嘅药材香,每次食都忍唔住系咁饮个汤,而面质系非常弹牙有口感,食得出人手削出嚟而唔系机械式压嘅感觉,每条面厚薄唔同会带出不同口感都几过瘾 炸云吞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸云吞嘅云吞系白菜猪肉馅,热辣辣咁上菜,入口劲香脆,咬个下会听到好清脆嘅声音,而且系炸得非常透,唔怕入面唔够熟,仲非常多肉汁添,完美呈现出外脆内软嘅口感呀温馨提示佢哋嘅小辣其实都偏辣,所以建
作为天水围街坊,去揾食就紧系要到新北江
而新北江嚟讲,呢间刀削面一定系我心目中嘅必推餐厅!

麻辣猪颈肉刀削面(𩠌小辣)(面唔辣)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

麻辣牛筋刀削面(𩠌小辣)(面BB辣)
⭐️⭐️⭐️⭐️

炸云吞
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

温馨提示佢哋嘅小辣其实都偏辣,所以建议可以先试bb 辣,而食唔到辣嘅都可以拣唔辣,非常贴心配合到所有人嘅口味呢!