餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

位于旺角烟厂街的火锅店「火水炉俱乐部」每晚人气满满,排队等食嘅食客多的是,今晚我就系其中一个,点解?就系为咗佢哋嘅招牌沙嗲汤底同埋任食手切牛肉火锅放题,真系大癫,牛肉全部都系靓牛,加上其他火锅配料都经过精心挑选绝不怯场,食好嘢梗系要等㗎啦🤣🤣🌟▪️招牌鸡煲、手切牛肉,火锅放题120分钟分别有三个套餐由$ 328 ~ $ 398我就梗系拣咗CEO套餐 $ 398,全部食材都可以任点任食,真心抵到癫🔥🔥▪️汤底选择方面分别有六款,招牌浓郁沙嗲汤锅、特浓皮蛋芫茜汤锅、胡椒猪肚汤锅、麻辣蕃茄汤锅、麻辣鸭血汤锅、养生野菌汤锅,我哋就系为咗沙嗲汤底而嚟,暂时我食过嘅沙嗲汤底,我认为呢间系世一,再加多个胡椒猪肚汤底,就系我最爱嘅鸳鸯锅🐓▪️招牌麻辣鸡煲首先出场嘅系佢哋最新推出嘅猪杂鸡煲,我哋点咗中辣,酱汁加上麻辣嘅味道,简直系越食越上瘾,材料有猪肠、猪肚、豆卜、猪皮、鸡件,食鸡煲有呢啲材料,我都系第一次,配合酱汁真系超级惹味😋🔥▪️主角出场招牌浓郁沙嗲汤配胡椒猪肚汤锅基本上呢两个汤底,食材滚完之后基本上唔需要再点任何酱汁已经好够味,胡椒猪肚汤底要先饮一啖汤,胡椒味特别香浓,猪肚够腍,沙嗲汤底唔使讲,浓郁到不

🌟▪️招牌鸡煲、手切牛肉,火锅放题120分钟
分别有三个套餐由$ 328 ~ $ 398

🐓▪️招牌麻辣鸡煲

🔥▪️主角出场招牌浓郁沙嗲汤配胡椒猪肚汤锅
基本上呢两个汤底,食材滚完之后基本上唔需要再点任何酱汁已经好够味,胡椒猪肚汤底要先饮一啖汤,胡椒味特别香浓,猪肚够腍,沙嗲汤底唔使讲,浓郁到不得了,记得一定要叫一个公仔面,每样材料挂满汤汁真系人间美味👍🏻👍🏻
以下四款手切牛肉和猪肉款款高质,口感和味道各有不同,全部任点任食,绝对啱晒所有牛魔王
🐮手切安格斯三角肩肉
🐮手切谷饲牛板腱
🐮手切极上牛小排
🐮手切极品封门柳
🐷西班牙黑毛猪肉

▪️另外当然仲有大量火锅配料一样系随便叫
前菜脆皮午餐肉、椒盐烧卖、盐酥鸡香口惹味,都系必点项目、其他饺类、丸类、牛柏叶、鹅肠、鸭血、豆腐、猪红、炸鱼皮、蔬菜、公仔面、特饮、饮品等等过百款食材任你选择,包你饱到上心口🤣

🍯▪️最尾几饱都好一定要食佢哋嘅自家制糖水,有仙草、三色芋圆、红豆蓉、台湾果子、再加上鲜奶,味道满满台湾风味,芋圆又烟靭,加上红豆蓉嘅天然甜味,非常好食

• 安格斯牛小排
  • 仙草芋圆糖水