餐厅: 魚一壽司 (教育路)
资讯:

2017-09-06 122 浏览
又系元朗鱼一,今次系第二次帮衬,之前亦都为呢间餐厅写过食评。第一次试咗寿司,鳗鱼饭,清酒煮蚬,广岛蚝及蒜片牛柳粒。至于今次叫咗葱吞拿鱼蓉丼定食(配三文鱼面豉汤,沙律)再追加一个炸软壳蟹,翡翠螺及矶煮鲍鱼。葱吞拿鱼蓉丼系午市定食,配沙律及三文鱼面豉汤,面豉汤出奇地好饮吞拿鱼蓉份量唔算多,但醋饭底几好食所以成碗食晒矶煮鲍鱼及翡翠螺分别38$(鲍鱼)及48$(翡翠螺)鲍鱼虽然十分美味不过就贵咗啲又唔大只天妇罗热辣辣咁上枱,但如果有天妇罗汁会好啲(不太爱沙律酱)推介大家可以叫寿司或定食(会饱啲)之后点刺身三文鱼,再加蒜片牛柳粒咁应该够食评语:其实上一次食都觉得有水准,只系生蚝拉低分数,环境和服务仅仅合格,点讲呢种小店人手不足不能要求太高,卫生方面最少两次都冇肚痛至于抵唔抵食睇你点叫啫!
葱吞拿鱼蓉丼

吞拿鱼蓉份量唔算多,但醋饭底几好食所以成碗食晒

矶煮鲍鱼及翡翠螺刺身

不过就贵咗啲又唔大只

软壳蟹天妇罗

天妇罗热辣辣咁上枱,但如果有天妇罗汁会好啲(不太爱沙律酱)

至于抵唔抵食睇你点叫啫!
葱吞拿鱼蓉丼
矶煮鲍鱼及翡翠螺刺身