2023-03-20 28 浏览
天气湿湿冻冻,所以就叫左朋友一齐去打个边炉啦😋我地叫左个胡椒猪肚少爷鸡汤$258呢个汤底包左半只鸡,入面仲有猪肚,猪骨,腐皮同咸菜的😄汤底煮完鸡之后店员话可以饮左先,好浓的胡椒味,好暖胃🤤打边炉配料我地仲叫左梅花黑豚肉$108,猪肉味好重,仲建议跟埋青瓜食,食法好特别,第一次试,食落去十分之清新☺️皇帝菜 $42佢地菜的份量好大😍,同平时食开的打边炉铺头唔同,呢度的皇帝菜系要分开几次煮,食整哗中仲有,好抵🤓鱼皮饺 $38好耐冇食过鱼皮饺,见到呢度有就毫无疑问咁叫左啦,佢价钱又唔贵😚食落唔会太咸,都好好食😋红薯粉 $38收尾的淀粉质拣左薯粉,佢好索汤底,煮完食落觉得好鲜甜🤤就算好饱都想继续食😚佢地有一个煮面的篮俾我地装住黎煮,咁样好方便,唔洗系咁系个锅入面揾☺️怀旧虾多士 $68虾多士炸到好松脆,就咁食食到虾的鲜甜味,另外仲可以点佢个甜酸汁,好开胃,极推佢个甜酸汁😎 必食呀😝甜品方面佢地拎左芒果啫喱面头仲有花奶,食落好似细个成日会食的芒果布甸的味道,好怀念同钟意食🥰 另外仲有糖不甩,佢地整成鱼的形状再放落打边炉个煲入面煮,好特别,食落甜甜咸咸,仲好香花生味😛九龙城同捞同煲火锅 (九龙城)九龙
天气湿湿冻冻,所以就叫左朋友一齐去打个边炉啦😋

皇帝菜 $42

鱼皮饺 $38

红薯粉 $38

怀旧虾多士 $68

九龙城同捞同煲火锅 (九龙城)
九龙城打鼓岭道70-72号地舖