2018-11-12 2276 浏览
远方亲戚,想去啲传统食肆,香港地都冇乜㗎啦,有都执晒啦,唯有此处,见得下人啦 , 游客慕名而来!当日系礼拜日,分两段时间, 订八点半,八点十分已经到咗,有好多吉枱🤔我一行十位 都系上年纪,唔食得咁多,所以散叫 。片皮鸭一只, 皮厚肥油多 ,唔似北京𠮶啲比较薄脆, 但系有久违了鸭骚味,但薄饼我钟意㖞 ,麦味重啲粗鞋啲,唔似𠮶啲白净薄个只。鸡丝粉皮粉皮(大),鸡丝唔鞋, 冇雪味㗎 但个麻酱真系唔够芝麻香味,黄芥辣我钟意但系又唔够攻鼻素鹅 ,好有烟薰味呀 ,腐竹皮又好好味㖞甜甜地 ,但个馅净系得红萝卜丝醉鸡(中),酒好香,鸡肉味质都嫩,但系鸡索唔到啲酒香味。榨菜肉末,榨菜唔辣,肉碎都滑,叫咗个叉子烧饼,好香好有麦面粉, 脆卜卜锅贴 ,皮厚身,煎得好香, 肉有汁,旧式做法高力豆沙 ,有水准,不肥腻 ,合格。整体而言,佢用料系好嘅,但做嘅方法,真系要改进。。

我一行十位 都系上年纪,唔食得咁多,所以散叫 。

,唔似𠮶啲白净薄个只。

醉鸡(中),酒好香,鸡肉味质都嫩,但系鸡索唔到啲酒香味。

锅贴 ,皮厚身,煎得好香, 肉有汁,旧式做法

高力豆沙 ,有水准,不肥腻 ,合格。

整体而言,佢用料系好嘅,但做嘅方法,真系要改进。。
鸡丝粉皮 素鹅
醉鸡
榨菜肉末, 叉子烧饼
2018-11-04
用餐时段