2021-06-16 224 浏览
黑木亭居酒屋小编生日,另一伴就好好揾左间日式居酒屋同我庆祝。上openrice 见到有好多人都推介呢间系天后的居酒屋,而咁岩又见到经openrice订位有折,所以就去试下。 照烧鸡扒柚子沙律未食已经见到鸡扒排得好靓,同埋份量都多。入面有鱼籽酱配生菜,味道好丰富,亦都非常新鲜。鸡扒皮薄 好juicy再配埋柚子醋味 好开胃 非常适合作为前菜。 日本产A4和牛三文治重头戏黎啦 三文治就食得落 但配埋A4和牛 就真系第一次。一份有四件,两年有黑松露,两件有海胆放系和牛上面,整系呢个配搭,就足以哗几声。吉烈和牛外面脆得黎唔觉油,和牛亦好厚肉,食落真系好好味。海胆亦好新鲜、黑松露亦好重味道。 海胆和牛饭虽然饭就不是好大个,但就非常足料,和牛味好浓烈再配埋海胆,有咸香同鲜味,加埋个wasabi,味道更加丰富,真系好好食。 另外亦叫左好多串烧,串烧烧得岩岩好,食落去唔会好干,上面有不同的酱汁,更可以带出串烧的味道。
黑木亭居酒屋

烧啡菇