Bostonian Seafood & Grill

餐厅: Bostonian Seafood & Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2014-07-09 7148 浏览
因为父亲大人生日,公主我要做下孝顺女,所以特登上openrice睇下有咩好介绍~见到Bostonian竟然有半价set dinner coupon,于是拿拿声打电话book位~book完问妈妈先知搞错日子=_=于是又拿拿声打去改早日子,好彩唔full,改得到!但我问如有人生日有咩送,个姐姐话「唔好意思,我地无。」其实你响个甜品碟上写Happy Birthday或插支蜡烛有几难呢?呢下扣咗啲分! 到今日去食喇,一去到个环境真系好有情调(连影出嚟嘅相都好暗~)但原来无coupon都有半价?早讲啦!先嚟面包(个人觉得最好食系右边嘅黑水榄面包,好香黑水榄味又松软 )再嚟介绍下头盘:精选生蚝或龙虾带子汤爸爸妈妈拣咗汤,我拣咗生蚝个龙虾汤好浓,好有鲜味亦有好香嘅忌廉味,但又唔会互相抢味(连爸爸都话好)个生蚝系Fine de Claire,食第一只时竟然有好重铁锈味?但之后果几只就无喇,蚝味唔算浓但都算新鲜。不过因为海水味唔重而且感觉干身,所以我怀疑系冲咗水同开定放咗响度。(扣啲分啦)然后主菜:鹅肝牛柳/西冷或烤鸡我系牛柳要5成熟,但嚟到时半件系5成熟,半件系9成熟=_=而且portion细过爸

但我问如有人生日有咩送,个姐姐话「唔好意思,我地无。」

但原来无coupon都有半价?早讲啦!

再嚟介绍下头盘:精选生蚝或龙虾带子汤
爸爸妈妈拣咗汤,我拣咗生蚝

但之后果几只就无喇,蚝味唔算浓但都算新鲜。

然后主菜:鹅肝牛柳/西冷或烤鸡
我系牛柳要5成熟,但嚟到时半件系5成熟,半件系9成熟=_=
而且portion细过爸爸嘅西冷一半
虽然系咁,但佢件牛嘅炭香味好正~
而5成熟位置亦好冧同好juicy(但得半件系咁啰)

爸爸嘅西冷真系5成,亦有好香炭火味~
可是,说好了的野菌呢?

妈妈嘅烤鸡亦系半件得,半件唔得
鸡胸位有啲干,鸡皮亦冧~
但鸡脾位好正,真正皮脆肉滑

免费任食嘅松露薯条只有好香芝士而无松露味
妈妈问侍应点样任添薯条,其实问嚟多余,因为一定食唔晒!
到最后甜品系心太软伴云喱拿雪糕
个心太软嘅朱古力味好香浓,食得出佢个dark chocolate系靓料
可惜嘅系上枱时已经唔热唔流心,浪费咗咁好嘅朱古力!
不过个雪糕好正,望到又食得出新鲜云喱拿籽嘅香味,可惜系细件咗啲
粒红莓酸到爆,但爸爸妈妈都话好味
唔好问我隔离果碌棍系咩,完全食唔出系咩嚟!

总括而言,环境气氛唔错,如果隔离枱班呀婵唔系咁嘈,真系几有情调~
但!如无半价,唔系几抵食(或者a la carte会好啲)
2014-07-08
庆祝纪念