2019-12-11 392 浏览
第一次和1位朋友来,朋友想坐四人卡位,但遭店员阻止,说我们只有两位,那座位是给三至四位人坐的。that’s fine.第二次和1位朋友来,又是同一个店员,叫我们"坐呢度",***但并没有手势或者面部表情示意我们坐边度,因为她是背着我们一边行一边讲的。于是想问淸楚店员坐边张,她不耐烦地说:"𠮶度咪有一张卡位啰!!" 上次唔俾我哋坐四人枱,今次又话我地睇唔到张四人枱。你好嘢。坐下之后,她又不耐烦地问我们"饮咩茶吖?!"当我想回答她之际,她竟然当住全店食客面前喝斥我们:"发紧梦!!"店员安排坐位不清楚,无礼貌,无耐性,仲闹顾客。现在还有俾钱食嘢都仲要俾侍应当众喝斥的道理吗?

2019-12-07