2015-02-06 9368 浏览
我们三个爱撒娇的女人久不久就喜欢打扮得漂漂亮亮相约出来high tea 一下最近女神就拣左呢间 cafe 103我当然奉陪啦!但今次THE RITZ CARLTON我遇到嘅年轻服务生, 感觉就有啲差!三个人嘅 tea 放同一个木架, 其实唔紧要,但当佢打开盒嘅时候, 竟然有件蛋糕跌左落黎,重差少少就跌咗落我个袋入边, 真系吓我一跳!而佢竟然可以无反应而且冇道歉!就由佢咁嘅服务开始, 所有嘅食物味道对我来讲已经变得唔重要!因为呢个印象已经好差!而今次主题系 citrus味道好清新而且醒神我都几喜欢特别系好似斑马纹嘅Macaron入面竟然有鸭肝慕士讲印象最深其他甜点都不过不失我自己就最钟意柠檬白朱古力杯酸酸甜甜而且唔会over而我觉得最值回票价嘅就系佢嘅signature Chocolate好香朱古力味但唔会太甜,果然系有保证嘅出品$598 for two$368 for one价钱合理因为系高级酒店绝大部分嘅钱应该系俾佢嘅装修∼地点同埋Service连加一 $400 真系见仁见智但要赞嘅系 THE RITZ CARLTON 酒店整体服务质素确实系高班!
我们三个爱撒娇的女人
久不久就喜欢打扮得漂漂亮亮
相约出来high tea 一下
最近女神就拣左呢间 cafe 103
我当然奉陪啦!
但今次THE RITZ CARLTON
我遇到嘅年轻服务生, 感觉就有啲差!
三个人嘅 tea 放同一个木架, 其实唔紧要,
但当佢打开盒嘅时候, 竟然有件蛋糕跌左落黎,
重差少少就跌咗落我个袋入边, 真系吓我一跳!
而佢竟然可以无反应而且冇道歉!
因为呢个印象已经好差!
而今次主题系 citrus
讲印象最深
其他甜点都不过不失
我自己就最钟意柠檬白朱古力杯
酸酸甜甜而且唔会over
好香朱古力味但唔会太甜,
果然系有保证嘅出品
$598 for two
$368 for one
价钱合理因为系高级酒店
绝大部分嘅钱应该系俾佢嘅装修∼地点同埋Service
连加一 $400 真系见仁见智

题外话/补充资料: 但今次THE RITZ CARLTON 我遇到嘅年轻服务生, 感觉就有啲差! 三个人嘅 tea 放同一个木架, 其实唔紧要, 但当佢打开盒嘅时候, 竟然有件蛋糕跌左落黎, 重差少少就跌咗落我个袋入边, 真系吓我一跳! 而佢竟然可以无反应而且冇道歉! 就由佢咁嘅服务开始, 所有嘅食物味道对我来讲已经变得唔重要! 因为呢个印象已经好差! 但要赞嘅系 THE RITZ CARLTON 酒店整体服务质素确实系高班!
2015-01-17
  • 鸭肝慕士Macaron