2021-04-24 322 浏览
周不时听到朋友讲西面啲意粉好好食,有缘经过就嚟帮衬,又咁巧合有位,就顺利入座。当时查询有冇位,店员已经木无表情,跟手想落单,店员企系远处、毫无尾音咁问:「食乜!?」当我讲完后,我唔肯定店员系咪听到,店员隔一阵就用无乜声调既音调再问:「仲有冇?」店员西面技术炉火纯青,NBA好兴 No-Look Passes,呢度店员讲嘢唔望人,唔知系我问题定我问题。千辛万苦嗌到个香蒜和牛意粉,加$18跟餐。香蒜和牛意粉上枱,蒜蓉味好香,急不及待将佢就地正法……和牛粒系细细几粒,但肉汁同肉质都相当好;意粉份量合理。跟住埋单,店员再使出No-Look Talk,用急促而好难听到既语气讲出:「要带返走d纸巾」。出到铺头发现门口有告示写要将纸巾带离店外垃圾桶,但行到好远先有垃圾桶。如果我开餐厅必然订明食客洗埋碗先好走。

千辛万苦嗌到个香蒜和牛意粉,加$18跟餐。
香蒜和牛意粉上枱,蒜蓉味好香,急不及待将佢就地正法……
和牛粒系细细几粒,但肉汁同肉质都相当好;意粉份量合理。

如果我开餐厅必然订明食客洗埋碗先好走。
  • 西面