2024-03-21 584 浏览
我去到钻石山荷李活广场这间元元酸菜鱼、整间店铺环境带点怀旧感觉🤔、以特式铁架作围绕每一处、系以木枱椅同柔和色泽、坐著我觉得都几特别!午餐送白饭同热饮,可以优惠价升级嘢饮。.酸菜鱼 $82呢一款午餐酸菜鱼都几抵食配饮品同埋白饭、整款酸菜鱼望见都几好🤔、鱼肉入口嫰滑😋配埋粗薯粉、薯粉口感烟糯带点滑口、配料有芽菜其它配料、汤底味道酸酸辣辣!.葱爆牛肉 $66呢一款午餐葱爆牛肉卖相都好吸引🤤、整份牛肉色香味都有🤔、食到入口牛肉惹味😋、肉质腍嫰够哂获气、配饭碗白饭真的唔错!.尖椒皮蛋 +$22呢款尖椒皮蛋系一款冻食、整碟望见够哂惹味🤔、上面放咗酱料及皮蛋、下面满满嘅尖椒、入口皮蛋味道浓郁带点辣口够哂刺激🤑!.蒜泥白肉 +$38呢一份蒜泥白肉都系一款冻食、整碟白肉上面放满蒜泥带点小辣、配埋白肉食十分之好食又美味😋、下面放咗通透粉皮口感软绵滑口都几正!.红糖磁粑 $48呢一碟红糖粉糍粑金黄脆口卖相🤔、糍粑面放上黄豆粉、食咗辣嘢有助解辣配埋红糖浆、令到整件糍粑更加好食!.黑金流沙包 $28呢一款流沙包黑黑嘅外皮、当我将整𠮶流沙包分开、满满流沙劲多😲一涌而出、食入口好香奶黄味配埋流沙包口感软绵、味道咸咸

酸菜鱼 $82

葱爆牛肉 $66

尖椒皮蛋 +$22
呢款尖椒皮蛋系一款冻食、整碟
蒜泥白肉 +$38

呢一份蒜泥白肉都系一款冻食、
红糖磁粑 $48

黑金流沙包 $28

呢一款流沙包黑黑嘅外皮、当我将整𠮶流沙包分开、满满流沙劲多😲一涌而出、食入口好香奶黄味配埋流沙包口感软绵、味道咸咸甜甜!
五彩乌龙冰粉 $68

呢一款五彩乌龙冰粉、望著都几特别、有椰果、花生、黑芝蔴、提子干、冰粉、整𠮶一次过食到5种口感味道、佢嘅冰粉用乌龙茶而制口感冰冻软绵、配埋D配料食重口感!
黑糖珍珠奶茶 +$20
乌龙水果茶 $38

呢两杯饮品黑糖珍珠奶茶味道冇咁浓郁、甜度适中珍珠口感烟糯、乌龙水果茶茶味比较浓、甜度可以接受、饮到入口都几好!
2024-03-18
用餐时段