食過車品品,銅鑼灣新記,我想講呢度絕唔會俾以上兩間差,3間係各有特色,各有千秋呢度既蘿蔔都冇渣,甜就冇車品品咁甜,感覺上NATURAL D~ !推介佢既豬紅,好靚好入味呢度最特別係有得揀九州拉面底,$6,(其他都係$4)煙煙UNUN,配埋佢個較濃既湯底係好MATCH,米線都唔錯,出面真係未試過咁煙UN既米線,唔知係烚少左時間定牌子唔同呢~?(相對車品品果D就太淋喇)ACTUALLY我覺得呢度個湯底太肥膩太油,而車品品會清好多,而新記就中間,呢度既湯底同新記較類似,個人鍾意車品品多D我會覺得呢度最出色既係九州拉面同豬紅...P.S呢度都有糖水賣架,見到有喳喳,紫米露,番薯果D...什果西米露呀馬蹄露都有,全部都係~$8個人覺得呢頭較有名既天湖都係較貴,又麻麻好食,下次會試下呢度D糖水~!

我會覺得呢度最出色既係九州拉面同豬紅...

P.S呢度都有糖水賣架,見到有喳喳,紫米露,番薯果D...
什果西米露呀馬蹄露都有,全部都係~$8