在梅窩今次發現驚喜小店,又平又好食,所以好應該介紹下!我地7個人一行人晚餐,想留在梅窩吃頓晚飯滿足離開,最尾無揀錯發現有間健康賣香草烤無激素走地雞,標明無激素,無荷爾蒙,由澳洲入口。地點: 超易搵,因在出梅窩碼頭對住,在左邊M記條街,直行一陣就到!店內位置不大,可坐門口位,多人可上2樓為家庭式裝修格局服務: 小店經驗店員也親切,可隨意叫佢介紹食物: 主打一款香草烤無激素走地雞,標明無激素,無荷爾蒙,由澳洲入口。要讚小店又有套餐,又有熱狗,沙律,焗薯等,飲品有沙冰,又有甜品,又有啤酒,讚!EARLY DINNER,只剛到晚上6點,未開始多人,決定吃完先搭船走了!我地一行人多,店員帶我們上2樓,圓枱坐涼住冷氣食。原隻香草烤無激素走地雞 X2: 我地叫了2隻,每人最少分到1/4隻,香草香味及咸味沒有太強太嗆,咬下有肉汁,肉唔會老,也烤得顏色剛好, 唔會焦黑。健康食材吃得開心。如烤原即上更好!原隻焗薯2個 - 煙肉酸忌廉焗薯及雞蛋沙律原隻焗薯: 家庭式風味,吃得出材料新鮮,沒有烤過老情況,焗薯留有水分,如焗耐些更香脆更佳,現在味道也不錯,健康清新椰菜沙律 (中): 椰菜絲沙律搭烤雞或薯仔也是絕
服務: 小店經驗店員也親切,可隨意叫佢介紹

椰菜沙律 (中): 椰菜絲沙律搭烤雞或薯仔也是絕配!椰菜絲條條爽甜,沙律醬配搭剛好,清新開胃!
鷹咀豆沙律 ( 中): 此沙律汁是像油醋汁那種,與椰菜沙律截然不同的風格,雜椒色彩繽紛有營養,配以鷹咀豆同吃,很和諧的配搭
焗芝士肉醬螺絲粉: 穩打穩陣的配搭些螺絲粉,肉醬芝士焗得也香,要襯熱吃!
蘋果酒及沙冰X4款: 薄荷葉奇異果,西瓜及芒果沙冰,每杯只需$25蚊有新鮮冰打飲品,讚!炎炎夏日點少得佢黎解署!其中最愛薄荷葉奇異果沙冰,薄荷葉同打,味道夾之餘也好清涼好FRESH,推介!!!!要健康些可叫製作時走糖水

賣單時只需每人$100, 如你在市區吃到這麼好吃的餐廳,相信一定好長龍。
呢度食件烤雞呷著酒, 渡假好寫意。小店夠風味,要加油!!!
雞蛋沙律原隻焗薯
鷹咀豆沙律 ( 中)
椰菜沙律 (中)
香草烤無激素走地雞(全隻)
焗芝士肉醬螺絲粉
煙肉酸忌廉焗薯
薄荷葉奇異果沙冰
芒果沙冰
西瓜沙冰及蘋果酒
2018-07-02
鷹咀豆沙律 ( 中)
椰菜沙律 (中)
香草烤無激素走地雞(全隻)
煙肉酸忌廉焗薯
薄荷葉奇異果沙冰