鉴于今日情人节,同老婆食完晚餐后,心郁郁想食甜野,所以就走左去食糖水,但今次既体验真系毕生难忘(甘难食),我地一家人去左呢间糖森林,呢间系我第一次黎,抱著试下帮衬下小店既心态试试,于门外等位时已经慢慢望下份menu睇下边样稳阵啲,我就拣左老饼得黎又觉得稳阵既合桃糊,而我老婆就进取啲,系menu里面拣左杯日本紫薯蕨饼芭菲(呢杯真经典,我真的明白什么叫做图片只作参考,详情可睇附图)首先黎到既系我碗合桃糊,我一见到直头个咀O到跌左落地,个糊稀到好似泥水甘,但我心谂:「或者味道ok呢」,到我食第一啖,味道系==>0,好似饮滚水甘,连平时唔主张浪费食物既我,都只系饮左五啖已经顶唔顺,放弃了!首先呢$29掉左落咸水海。之后到我老婆杯紫薯蕨饼芭菲黎到,我俩直头吓左一跳,无论系menu既图或者贴系墙身既图,同现实黎既呢杯简直系内容与封面不符(即系封面系吉泽明步,套戏女主角整个鲁芬甘),到味道呢,旧蕨饼唔知点解会系一pat甘,另外内里既奶冻食左两啖系酸的结果呢杯野都系食左五啖顶唔顺放弃(真系费事搏),继我𠮶碗29蚊既滚水掉左落海后,呢杯50蚊既野亦都掉埋落海。势估唔到,我用左79蚊体验左一次情人
势估唔到,我用左79蚊体验左一次情人节劣食甜品之旅,真系有今生,冇来世!一定要好好记住《no next time
合桃糊👎🏿
日本紫薯蕨饼芭菲👎🏿
2024-02-14
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 真系完全推介不能