2017-11-27 147 浏览
今日难得返半日工~ 同老公去到尖沙咀拍下拖~ 行经呢一间餐厅,比佢餐牌上面嘅「半自助午餐」五个字吸引咗,见价钱相宜就入去试下,睇下点样半自助法。环境: 呢间餐厅嘅装修都几靓~ 有正常餐桌座,吧枱位,仲有梳化座~加上有落地玻璃窗,柔柔的阳光配上舒服的梳化座,坐上去好有feel~~点完餐之后,职员哥哥就同我哋讲话可以出去自助餐吧度随便攞嘢食。自助餐吧嘅选择唔算好丰富,但都可以mix and match自己心水沙律,有几款沙律菜,三种沙律酱,四款配料可以任君选择。我最爱食那三款挞,有三文鱼挞、火腿芝士挞,同埋大虾挞。挞皮好似炸云吞皮咁样,几脆口几好食。另外仲有啲parma ham类嘅生肉,同埋朱古力蛋糕。唔算得上好丰富,但系以呢个价钱嚟计,有得自己配搭一下想食嘅嘢都几得意。食咗一阵,餐汤同餐包就上枱了。呢个南瓜忌廉汤, 好好味~ 系我去咁多地方饮过最浓嘅一次。唔系一旧旧/杰挞挞,而系南瓜蓉磨得很幼细,与忌廉完全融合,又香又滑。最特别系佢个餐包系咸嘅,好似仲有少少红辣椒片喺里面,就咁食好似怪怪哋,但系当你用黎点啲汤嘅时候就会发觉原来咸咸哋嘅包都好夹西汤。主菜我地分别叫咗西冷牛扒同埋鹌鹑脾意大利
今日难得返半日工~ 同老公去到尖沙咀拍下拖~

环境:
呢间餐厅嘅装修都几靓~ 有正常餐桌座,吧枱位,仲有梳化座~

食咗一阵,餐汤同餐包就上枱了。
呢个南瓜忌廉汤, 好好味~ 系我去咁多地方饮过最浓嘅一次。

但系当你用黎点啲汤嘅时候就会发觉原来咸咸哋嘅包都好夹西汤。

主菜我地分别叫咗西冷牛扒同埋鹌鹑脾意大利饭。

西冷牛做得好入味,生熟程度亦都啱啱好,面头熟中间红红哋又唔会渗晒啲血水出嚟,我都可以食到几旧。
不过老公就话佢块西冷牛嘅筋唔够大旧,食到更多西冷筋嘅甜味就更正喇~

鹌鹑腿意大利饭好特别,鹌鹑腿好淋又够味,个卖相亦好可爱,似mini版鸡脾仔咁~ 黏黏地嘅意大利饭散发住浓浓既松露既香味,喜欢吃菇的我,大爱呢~~我觉得如果饭粒可以再煮耐少少,淋多D,咁就满分了~

最后我地饮咗一杯cappuccino 同一杯热奶茶。

奶茶用铁杯上,卖相好似茶餐厅咁,见到嘅时候老公都呆一呆,
但系佢话饮落超好味,茶味十足,有少少印度奶茶嘅厚度,喜出望外。

我杯cappuccino也不错~ 香,浓,滑。可以有靓靓拉花就会再加分呢~~~

服务:
下单上菜迅速,收放餐具都细心轻手,整体服务友善。
用餐时段