2024-04-18 40 浏览
给自己轻松﹑减压时候去西贡走一转, 看看码头艇仔售卖的海鲜﹑行下海滨长廊﹑听海浪﹑睇人爬独木舟后, 再去食个Lunch(其实已经系Tea Time).感觉这间餐厅好舒适, 去到刚好唔驶揾位, 我地就好自然选择了室外灵营枱.少少太阳晒, 有太阳挡既, 不会太热.(当日天气不太晒,有风, 会有少昆虫在飞, 因为食物味道吸引而来, 户外就是这样). 间中有不少人放狗经过,喜欢看狗的, 或有带宠物坐户外也很合适.大致上, 食物质素蛮好, 款式不算少.( 相片中有D食物我无试过,所以不评论. )店员有礼, 我地食晒野, HEA坐左一阵, 都无赶我地.. 可能系平日啦.. 不过我地都唔好意思坐咁耐, 就离座喇.
给自己轻松﹑减压时候

Tiramisu, 栗子疍糕(Chestnut cake)(右上),云尼嗱芝士饼(Vanilla Cheese Cake)(下)
ICED MOCHA
黑松露野菌忌廉意粉
烟三文鱼鲜果沙律
题外话/补充资料: 原来张露营櫈好舒适, 有承托力, 坐左差不多2个钟, 都唔觉攰. :)
2024-04-15