2024-02-27 3 浏览
今日公司派咗bonus,带男朋友食餐好嘅,拣咗间元朗好出名嘅日式餐厅,好多人食,性价比高。😍我地点左六品刺身盛台,新鲜嘅生鱼片好美味,非常鲜甜,有海胆、带子、三文鱼、生蚝、赤虾、油甘鱼,实在太丰富太幸福了。🥹另外,泰式生虾嘅口感好新鲜,香辣嘅调味唔会太辣又好入味,系绝对嘅享受。🫶🏻即开生蚝,一食已经感受到海水嘅浓郁味道,真系令我胃口大开。蚝嘅鲜味加上少许柠檬汁,带出咗更多层次感。🦪清酒汤煮活蚬,汤底清香浓郁,活蚬令汤更添鲜味,而啲蚬肉嘅爽口鲜甜。🥹活乳酸啤酒,清新嘅气泡令人心情愉悦,入口滑顺,酸甜嘅口感非常适合搭配各款美食,解渴又开胃。🍺至于朋友点嘅芒果沙冰饮品上有草莓酱和苹果丝,清新嘅芒果味配上香甜嘅草莓酱和鲜甜苹果肉,好夹。🍹串烧亦好出色,蒜蓉烧象拔蚌同蒜蓉辣烧圣子都好香口,材料新鲜,肉质弹牙爽口。🌊最后,脆脆鳗鱼串,鳗鱼经烧烤后更显鲜嫩多汁,外皮香脆,搭配特制酱汁,香气扑鼻,口感丰富。🐟