🍽️ Turning Point By Coffee Art (尖沙咀)📍尖沙咀弥敦道132号美丽华广场1期1楼113A&113B号舖-今日去尖沙咀接老公放工🥰🥰老公带我去食一间佢呢排好钟意嘅餐厅😋😋又真系唔错㖞🫶🏻🫶🏻我哋今次叫咗两个Dinner set,性价比高又好味👍🏻👍🏻头盘💫柚子沙律沙律菜好新鲜爽脆,柚子沙律酱既味道好清爽好fresh🌱🌱开胃😙😙💫烟三文鱼牛油果他他多士呢个好正!酸种多士上面有好多牛油果酱同埋三文鱼,每一啖都好满足🤤🤤酸种多士松软带韧性,烟三文鱼牛油果他他惹味得来啖啖肉😍😍😍口感丰富又好有层次!👍🏻套餐💫D3 Turning Point Bowl($148)上枱𠮶刻俾佢吓亲🤣🤣🤣好大碟好足料!🤭🤭🤭有温泉蛋、鸡肉、芋泥、羽衣甘蓝、蕃茄仔、青瓜丝等等多种新鲜蔬菜🤤🤤极丰富极满足!食落肚既系满满既嘅健康同新鲜❤️❤️而且捞咗青柠柚子汁落去,成件事变得更加fresh🤌🏻🤌🏻🤌🏻当中最钟意嘅,就系芝麻吞拿鱼😋😋吞拿鱼嘅外层铺满芝麻,食落口感好丰富👍🏻👍🏻而且煎得好靓,吞拿鱼软嫩香滑,同时食到吞拿鱼嘅鲜甜同埋芝麻嘅香脆🤌🏻🤌🏻🤌🏻满分!💫D6 甲罗烧三重蟹肉忌廉汁意大利饭(

头盘

💫柚子沙律

💫烟三文鱼牛油果他他多士

套餐

💫D3 Turning Point Bowl($148)

💫D6 甲罗烧三重蟹肉忌廉汁意大利饭( $188 )
一上枱已经觉得好吸引🤩🤩🤩意大利饭口感烟靭,而且上面布满蟹籽,亦有满满嘅蟹肉同杂菇,味道浓郁,而且口感丰富👍🏻👍🏻😋😋加埋弹牙香口既蟹柳真系冇得顶🤭🤭重点就梗系甲罗烧啦🤩🤩满满嘅蟹膏之外,仲有鲜甜嘅蟹肉🤤🤤🤤一啖食落去真系太满足啦😋😋😋

饮品

💫杨枝甘露沙冰(跟餐$48 )
西米极多❗️每一啖除咗浓郁嘅芒果、椰奶味之外,仲有极多嘅西米🥰🥰🥰而且口感幼滑😙😙微甜得黎好够味😋😋系消暑必备饮品啊!

💫夏日宾治沙冰(跟餐$48 )
饮落好fresh好重水果味😍😍😍饮得出有唔同既莓果同埋柠檬嘅酸甜香味🍓🫐最开心嘅系饮到新鲜嘅果肉👍🏻👍🏻👍🏻感觉好健康

🌟餐厅系好多细微嘅位置都睇到佢嘅用心,例如食物上面有食用花做装饰,感觉好精致🌸🌸

🌟香港物价高就众所周知㗎啦,但呢间餐厅以份量比嘅话,性价比真系好高!而且装修好靓👍🏻👍🏻绝对系抵食之选🫶🏻🫶🏻

🌟我哋坐低咗冇耐,餐厅就已经满晒🤭🤭而且见到好多人都叫咗汉堡包,下次又嚟试吓先😍😍🍔🍔

推荐指数:5/5
抵食指数:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐厅 #尖沙咀好去处 #尖沙咀必食 #TurningPoint