2023-06-22 148 浏览
劲钟意喺九龙城食泰国野,今次呢间系新试嘅,食物质素唔错,价钱抵👍🏻推介~呢度餐牌有晒一set set俾人拣,有埋相睇好方便👍🏻👍🏻 我哋叫咗个$343嘅set,包括有泰式炸拼盘、冬阴功、干炒金边粉、泰式虾膏炒饭、芒果糯米饭➡️泰式炸拼盘有炸虾饼、鱼饼、芋丝春卷、虾春卷、香叶鸡,样样外皮炸得够香脆,馅料丰富~特别鱼饼有柠檬叶香气,好惹味😋➡️ 冬阴功大大兜够抵食,足料👍🏻 香料味出,酸辣适中,迁就到香港人嘅口味,虾有2大只,菇类增添咗唔少口感,好饮!➡️ 干炒金边粉经典泰菜之一,酸甜惹味,任何时候食都好味~炒得够干身不油腻,味道有层次,连埋葱生碎一齐食好快清晒😬😬➡️ 泰式虾膏炒饭香气逼人😍虾酱香吸引,配料有杂菜、蛋碎、虾、腊肠,咸香味好惹味👍🏻推介~➡️ 芒果糯米饭不错👍🏻芒果好甜,椰浆甜而不腻,糯米有分白糯米紫糯米,够烟韧👍🏻➡️珍多冰($24)配料有粉条、大树菠萝等等,口感丰富,椰奶香,不太甜,很消暑~➡️芒果沙冰($30)差唔多枱枱都见到有叫😂,好香芒果味,沙冰好棉密👍🏻好饮,解渴~

➡️泰式炸拼盘

泰式虾膏炒饭

➡️ 芒果糯米饭
芒果糯米饭
芒果糯米饭

➡️珍多冰($24)
珍多冰

➡️芒果沙冰($30)