之前上网见到有人介绍呢间牛肉火锅店, 所以今个周末专登过嚟试下。我哋怕等位,就食第一场5:00.,平啲又唔使等咁耐。地方大,我哋两人坐场内中间嘅圆枱,虽然对面另外有两人,但中间有板隔开了,有私人空间,位置都寛敞。黎之前已经做咗功课,知道呢度有三个餐可以拣。最平个套餐,净系包最基本嘅牛肉羊肉鸡肉,我哋都牛肉有少少要求所以就拣咗中间,我哋觉得性价比最高嘅套餐,牛肉系美国安格斯牛板腱同埋肩胛肉。汤底有九款,全部都有台湾特色。我地怕浓味,选了台湾凤梨鸡锅。入面好足料,包了半只鸡,同不少配料。外面自助区食物种类好多,主要系丸类,菜,同面食。目测质素几新鲜,我哋试咗几款丸,芋头贡丸好味😋主力都系食牛同单点菜式,好多款都系台湾直送,包括多款鱼浆,例如墨鱼浆,干贝鲜鱼浆,牛肉浆,全部都好味😋牛肉质素非常好,有雪花同油香,同出边餐厅单点牛肉质素差唔多,尤其是牛肩胛,推介👍另外要赞嘅系佢哋嘅牛筋,卤得非常入味软淋。至于饮品方面,包括唔少嘅台式饮品,如柑桔椰果,乌梅汁,冬瓜茶,仲有赞好Fb 或ig就有嘅黑糖珍奶,应该用上明治全脂奶,奶味好香,珍珠烟韧有嚼劲。仲有唔甜嘅冷泡茶,两款茶味都好香,非常满意。最后甜

最后甜品包了每人一客movenpick 雪糕,非常满足。