餐厅: 粵 (香港黃金海岸酒店)
资讯:

2023-10-13 1202 浏览
今日屋企人生日过嚟食,食物质素无乜惊喜,环境系几好嘅,坐得好舒服,服务质素亦都好麻麻,整体嚟讲真系有啲失望😞最紧要嘅扣分位系全部侍应都发紧梦咁,现场有五个待应,两男三女,三个系资深员工,两𠮶应该系炒散,现场计埋我哋有五枱客,但啲staff好似好忙🥲 由一开始开茶错,到上甜品同佢讲好咗食乜,有得二选一都上哂同款😅 用人均消费超过$500嘅餐厅我接受唔到呢个错误🤔我哋嗌咗一个北京片皮鸭嘅4人套餐再加咗佢呢度嘅两款名菜🤔鹅肝脆米乳猪夹 $268/4件 - 4件以上后可以按人头计再整多,但呢个都失望,𠮶脆米本身系想令整体效果更好,但𠮶脆米反而抢哂其他嘅风头,有好多嚿鹅肝,但我连佢嘅味道👅都唔系好食得出🥲金牌焗酿鲜蟹盖 $168/pc - 足料嘅蟹盖,芝士味浓郁,佢面𠮶块芝士焗得好好,但未算特别做得出色🤔到佢𠮶北京片皮鸭(两食) 餐,鸭嘅质素系好,但系由俾我哋睇只鸭、摆盘到食用都未如理想,不过强调系好食嘅🤔 佢俾我哋睇只鸭𠮶下完全系象征式,乜都无讲,一秒就拎走😅 佢片完𠮶摆法真系好求其😅 似去咗酒楼😮‍💨龙皇杏汁花胶炖白肺 - 好饮,足料❤️鲜籚笋海斑球 - 鱼炒得熟得滞🥲菠萝咕噜虾球 - 虾球做

我哋嗌咗一个北京片皮鸭嘅4人套餐再加咗佢呢度嘅两款名菜🤔

龙皇杏汁花胶炖白肺 - 好饮,足料❤️

鲜籚笋海斑球 - 鱼炒得熟得滞🥲

菠萝咕噜虾球 - 虾球做得唔错👍🏻上到碟仲系脆😆

瑶柱蛋白叉烧炒饭 - 粒粒分明,但略嫌油咗啲

寿桃包 - 好食,入面有一大嚿咸蛋黄,正👍🏻

整体来讲,只谈4人套餐嘅食物质素,份量绝对足,但提供嘅食物,不论摆盘定食材都有好多进步空间😅