2021-01-10 542 浏览
呢度既装修本身系木为主,好有日式既感觉。不过因为疫情加咗啲隔板,而啲隔板个样又唔系咁靓仔,我觉得系令到餐厅整体既感觉系差咗,有啲似连锁快餐厅。另外,台同台之间都比较近,隔离台讲咩基本上都系听到晒,私隐度好低,唔系一个舒适既倾计地方。好,讲食物!!!我系下午茶时间黎帮衬,不过就唔见有tea set,只有圣诞套餐。由于同行既朋友好刷得,所以下午茶都要叫饭食佢一见到鳗鱼就话要叫,送上到黎,发现个卖相同openrice啲相系有啲分别,份量都比较少,唔系咁抵食。不过味道唔错,蛋都够滑,不过我个人就觉得饭好淡味,可以有多啲汁或者加小小调味比较好。(可能纯粹我重口味)而我就叫咗甜品,整体上都唔错,不过个吐司个边焗得脆小小会好啲,因为个边有啲韧,我要好大力先切得开,对于一个要保持优雅形象既女仔黎讲,食呢旧野会显得我有小小暴力。推荐玫瑰花茶,冬天饮都几适合,个胃暖翻晒,仲可以无限refill热水。(是咪好精明)呢杯苏打就无咩特别,不过卖相就好似一般茶餐厅,我觉得餐厅可以花多小小心思系餐具同杯碟方面,会令我更加觉得值呢个价钱。因为我要影上ig 打卡架嘛。整体黎讲,我觉得食物质素同环境唔系几对得住呢个价钱,
呢度既装修本身系木为主,好有日式既感觉。

不过因为疫情加咗啲隔板,而啲隔板个样又唔系咁靓仔
,我觉得系令到餐厅整体既感觉系差咗,有啲似连锁快餐厅。

,唔系一个舒适既倾计地方。

好,讲食物!!!

由于同行既朋友好刷得,所以下午茶都要叫饭食

鳗鱼酱油蛋包饭

香蕉曲奇法式吐司

玫瑰花茶(热)

因为我要影上ig 打卡架嘛。

草莓&奇异果苏打

整体黎讲,我觉得食物质素同环境唔系几对得住呢个价钱,所以觉得性价比低,不太推荐。
最后,职员态度都好好呀
2021-01-10