2025-06-13 372 浏览
喺銅鑼灣時代廣場轉入登龍街,條食街熱鬧非常!地下有間日式定食店,店內日系裝修好有feel,木系色調同簡約擺設,營造出溫暖舒適嘅氛圍 😊。食物賣相吸引,我哋嗌咗兩個午餐套餐,包沙律、前菜、麵豉湯同飲品!🐑 銀鱈魚西京燒定食 ($118)銀鱈魚燒得啱啱好,外皮微焦,魚肉軟滑細膩,帶西京味噌嘅甜香,味道和諧唔膩 🐟。魚質新鮮,份量適中,配上白飯同爽脆沙律,食落滿足。麵豉湯濃淡得宜,前菜小碟精緻,凍奶茶香滑,襯托日式風情好正!🐑 日本產黑豚生薑燒定食 ($78)黑豚肉煎得香口,肉質嫩滑,厚薄適中 🍖。生薑醬汁開胃,滲入肉片,帶出鮮甜,配飯超滿足!沙律清新,麵豉湯同前菜用心,凍奶茶濃郁香滑,飲落好舒暢,喺日系環境下食飯真是一個享受。整體嚟講,呢間定食店食物質素高,日系裝修令人放鬆,服務員親切有禮,喺銅鑼灣係一個好選擇 👍。價錢合理性價比高,日式氛圍加分不少!下次會再試其他菜式 😋。

🐑 銀鱈魚西京燒定食 ($118)

🐑 日本產黑豚生薑燒定食 ($78)

2025-06-13