2025-04-15
👍🏼抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️經朋友力薦呢間灣仔澳洲扒房,話佢好抵食又高汁。果然真係不負所望,100分鐘 $298 仲要免加一,任食安格斯牛板腱扒,有前菜、小食(任食)同埋甜品,真心好佛心,筆者極力推薦,不論食物方面,或者餐廳環境,乃至服務態度都為上品餐廳,平民價錢拍得住啲高級扒房嘅質素,實在難得!100分鐘任食安格斯牛板腱扒先來一客牛油蒜蓉包同忌廉湯,牛油蒜蓉包好香口,好好食,但忌廉湯反而就咸咗少少。之後嚟咗一盤小食(小食都係任食),有炸虎蝦、炸蠔、炸魚手指、燒雞錘、炸雲吞。筆者推薦可以再叫炸蠔同炸魚手指,兩者較為 juicy ,特別炸蠔好好食。主菜出場,美國安格斯牛板腱扒非常香,美味道來。砌落去,肉汁流晒出嚟,咬落去好 Juicy,而且好香口,好有驚喜!即使任食,主菜一啲都唔馬虎,好似去咗高級扒房嘅感覺。仲有佢嘅雞鹽薯條(又係任食),大大條,又好香口,建議再叫多一兩次!最後嚟咗一兜蕃茄仔,又好香同好 juicy !至於最後嚟嘅甜品,係焦糖椰子雪糕,如果你鐘意食椰子食品,一定會愛上。埋單嘅時候,侍應都有問有無意見或改善嘅地方,態度非常好,好少有餐廳會咁問,值得欣賞!
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
100分鐘任食安格斯牛板腱扒