2025-06-16
位於黃竹坑酒店The Arca 3樓,呢間餐廳環境簡約舒適,坐低即有種relax嘅感覺!特別推介佢嘅巨型室外座位區,寵物友善,帶毛孩一齊嚟玩都ok;如果怕熱,室內位一樣歡迎寵物入座!💕性價比超高!Brunch menu $108-$168 已包咖啡/茶,+$30 仲有湯或頭盤,+$18 又有甜品,實在抵食!🍴 我哋點咗:• Chef’s Pick: 柑橘醃製三文魚,配上柑橘汁提味同dill ranch醬,鮮嫩juicy,開胃一流!• Tuna Tataki Salad: 吞拿魚tataki配鵪鶉蛋、醃蘿蔔、French beans,yuzu vinaigrette同蔥油提鮮,清新又開胃!• Truffle Wild Mushroom Soup: 黑松露野菌湯,濃郁香濃,溫暖到心!🍽️ Main Course 推介:• Abalone Isoyaki Handmade Pasta: 鮑魚同魚子醬多到爆,仲有海膽汁Creamy到不得了,絕對要試!• Kabayaki Halibut Fillet: 日式甜醬汁配煎得香脆嘅魚皮,伴碟蓮藕蝦三文治更是驚喜,超級美味!• Grilled
🍴 我哋點咗:
🍽️ Main Course 推介:
• Grilled US Angus Prime Striploin: 我哋upgrade咗ribeye (+$100),肉質嫩滑,燒得完美,食肉之選!
🍰 甜品:
• NY Cheesecake: 濃郁又唔膩,細細嚿正正好!
• Brownie: 朱古力香濃,份量適中,食完唔會太滯,完美ending!
食完好飽好滿足,環境同食物都值得一試!