2018-01-03 1343 浏览
已经系第二次黎momojein 食饭, 今次带左3位朋友黎, 都系为左旧...牛肉饼呢个牛肉饼最令我念念不忘, 上次同朋友一人一半share, 今次点都要自已嗌一个.一份两件, 配两个sauce - salsa 同一个cream sauce.外面系一个chewy 既皮, 如果冇咁油就perfect. 一咬落去系好多汁又滑既牛肉饼, 建议先咬开顶部, 再慢慢由上而下食, 会有少少'呢hea' 因为真系好多汁. kimchi 炒饭, 都唔错, 炒饭粒粒分明, 好够获气!!炒粉丝, 略嫌有点油beef tartar, 朋友觉得太浓味, 食唔到牛肉既鲜味. 而我就觉得岩岩好, 因为我麻麻地生牛肉.炸鸡配沙津岩岩好, 拣左原味好彩, 因为成餐饭overall 都好重味, 所以个鸡一人一件岩岩好.因为都好够味, 所以d汁都唔洗点dip.呢个粟米唔系menu 入面, 都几辣, 又有d 芝士系上面, 个人认为唔系好夹.卖相好靓但冇乜惊喜, 算系咁多个dish 之中最淡口味既一碟.总括黎讲今次第二次黎momojein 都好满意, 牛肉饼一试再试, 冇得弹!!! 餐厅环境都几宁静, 唔会好嘈, 同朋友倾计
kalbi hotteok

kimchi fried rice

炒粉丝, 略嫌有点油
Japchae

Yukhoe

因为都好够味, 所以d汁都唔洗点dip.
Korean fired drumstick(original)

spicy sweetcorn

dokdo guacamole

总括黎讲今次第二次黎momojein 都好满意, 牛肉饼一试再试, 冇得弹!!! 餐厅环境都几宁静, 唔会好嘈, 同朋友倾计一流.
2017-12-23
庆祝纪念