2019-03-01 384 浏览
女朋友话原来屯门有间隐世扒房,仲要系佢中学附近!𠮶日去开屯门行街就顺便book左位,位置虽然系村入面,不过都唔算难揾,喺轻铁站行大概5至10分钟就到,不愧为隐世扒房!🤣离远见到个好似茶记士多个灯牌,估佢唔到!同老板娘倾左两句,原来呢间家庭经营餐厅日头系普通快餐店,夜晚先开始大变身!变做西餐厅!👏🏻见到本身快餐店嘅面目,突然改头换面变做西餐厅都觉得好有趣😎同女朋友每人叫咗一个dinner set:🐑炭烧香草羊架($188)🐄纽西兰肉眼扒($188)-每个set都会包以下嘅嘢:🔸沙律🔸餐包+餐汤🔸餐饮-🥬沙律▫️dressing系黑醋,本人好钟意呢个配搭,好开胃!▫️蔬菜都好新鲜,爽甜👍🏾🍅罗宋汤▫️超浓郁,唔系行货,系好有诚意嘅餐汤!▫️蔬菜好足料,啖啖都食到!▫️而且煲到好林😍🐟周打鱼汤▫️味道好鲜▫️同样好足料!🍞热辣辣嘅餐包,完全忍唔到口!🐮纽西兰肉眼扒(配黑椒汁)5成熟▫️当问到西冷扒同肉眼扒嘅分别,侍应都好有耐性答我哋,佢话如果我哋钟意食多啲肉嘅话就肉眼扒比较适合。▫️比五成熟左少少,不过依然keep到啲肉汁👍🏾🐑炭烧香草羊架▫️女朋友对牛冇乜兴趣,佢比较钟意食羊▫️摆碟有花过心思,几精致▫️羊肉烧得

见到本身快餐店嘅面目,突然改头换面变做西餐厅都觉得好有趣😎

同女朋友每人叫咗一个dinner set:
🐑炭烧香草羊架($188)
🐄纽西兰肉眼扒($188)
每个set都会包以下嘅嘢:
🔸沙律
🔸餐包+餐汤
🔸餐饮
🥬沙律
▫️dressing系黑醋,本人好钟意呢个配搭,好开胃!
▫️蔬菜都好新鲜,爽甜👍🏾

🍅罗宋汤
▫️超浓郁,唔系行货,系好有诚意嘅餐汤!
▫️蔬菜好足料,啖啖都食到!
▫️而且煲到好林😍

🐟周打鱼汤
▫️味道好鲜
▫️同样好足料!

🍞热辣辣嘅餐包,完全忍唔到口!

🐮纽西兰肉眼扒(配黑椒汁)5成熟
▫️比五成熟左少少,不过依然keep到啲肉汁👍🏾

🐑炭烧香草羊架
▫️女朋友对牛冇乜兴趣,佢比较钟意食羊
▫️摆碟有花过心思,几精致
▫️羊肉烧得好林,味道唔会太苏
我哋两个都觉得呢个羊唔错!
2019-01-24