2019-05-23 548 浏览
返工返又一城,但成日系商场食饭都食到厌😞…所以今日同同事搭一个站火车去旺角揾D茶记☕食,可以转一转,又唔驶咁贵😜落到去女人街揾食,其实都好快就到,见到呢间民华餐厅,门面好光猛,地方大D,以茶餐厅黎讲佢都好干净,坐得都唔迫。😇中午食饭时间当然好多人,好彩佢都好多位,唔驶等好耐😙同事想食西多🍞,咁两个人都可以share一份既~ 佢主食就叫左个常餐🍜🥪,都好多野可以配搭。我就拣食盅饭🍚,好少有茶餐厅同时又有点心食! 落左单先见有一笼笼点心! 想叫个鹌鹑蛋烧卖🥟 落单冇几耐就黎左盅饭同常餐,出餐都真系快手。盅饭既份量唔大,但个牛肉好香,𪪼牙得黎有肉汁,好食! 个煎蛋🍳流心可以捞饭食,味道真系唔错! 29蚊呢个价都好合理,女仕黎讲份量刚好,男人的话就会厌太细盅了😬不过! 咁样我地就可以叫埋个鹌鹑蛋烧卖!17蚊份都真系好抵食😍都试左同事个茄牛通,汤底够甜🍅,肉片🐮都几香,唔错! 系个通粉🍝唔系好淋,咁呢个就好个人喜好,应该浸耐少少先开始食就冇问题了。我亦欣赏常餐入面个方包🍞,厚身得黎又好软熟,抵食又好食😋西多士都唔错,睇黎呢间餐厅D面包都有返咁上下水准。西多士可以拣跟糖浆🍯或炼奶🍼,我地拣炼奶,滑

煎蛋牛肉饭

鹌鹑蛋烧卖
常餐
西多士

西多士都唔错,睇黎呢间餐厅D面包都有返咁上下水准。西多士可以拣跟糖浆🍯或炼奶🍼,我地拣炼奶,滑D甜D~ 佢都炸得香口得黎唔油👍🏼呢间餐厅唔错,地点方便、野食都好食,而且以茶餐厅黎讲佢都好好态度,平食快食之选🤘🏼
2019-05-23
等候时间
3 分钟 (堂食)
煎蛋牛肉饭
鹌鹑蛋烧卖