2020-06-14 292 浏览
原先今日系BFF生日大日子,上半场约好左 2 个朋友仔先到尖沙咀唱个 K 轻松一下,未够钟就快闪落去 K-11 行个圈睇下有咩好野食啦,突然路过久未再试既牧羊少年,即管入去回味一番。牧羊少年咖啡馆一共有 5 间分店,我只去过其中 3 间,沙田 & 将军澳都试过,环境一般,味道不太差。但讲到环境及装潢比较好既,一定系非尖沙咀K-11呢间莫属,内里环境及装修都比较有诚意,就算午/晚餐既生日庆祝饭,打卡影相都绝对不失礼(但由于今日系假日Lunch时间太多人,所以就吾方便影场内照片🌝)好啦,讲番我既快闪午餐先,其实佢嘅 All Day Breakfast 系吾错的🍳值得推介,但可惜我早上已经食咗一个牛角包🥐所以就想吾再食类似啦。 呢排天气差,无乜胃口,就试下新尝试,点一个从来未试过既「香草青酱鸡肉芦笋意大利粉」🥗配多杯 「抹茶拿铁」☕️呢个意粉估唔到几出色,令我有惊喜,香草青酱唔会腥,意外既系鸡肉非常鲜嫩👍🏼一啲都唔鞋👏🏼芦笋够新鲜,意大利粉亦好爽唔会太淋,真系估吾到几好食😋😋另外,呢杯抹茶拿铁一如既往都 Keep 到水准,抹茶够香,咖啡浓滑,无黎甘耐都依然吾错👏🏼呢个快闪午餐唔错,唯一吾好既就

香草青酱鸡肉芦笋意大利粉

芦笋够新鲜,意大利粉亦好爽唔会太淋,真系估吾到几好食😋😋

抹茶拿铁

呢个快闪午餐唔错,唯一吾好既就系当店内环境一比较多人,就会好嘈好应声,可能因为而家有咗分隔板嘅关系,声音太反射🙈😂 同埋服务态度好一般,叫一下先郁一下😣

不过整体黎讲都不错👍🏼👏🏼

2020-06-06