餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2017-04-27 1354 浏览
琴日约左屋企人去食韩式烧烤,系朋友介绍既,所以我地一早book左枱系门口见到,原来7点半前离座有8折,不过我地差唔多7点先到唯有等下次早啲嚟食啦!系门口已经见到呢个牛气冲天和牛拼盘,好吸引我哋有四个人,见到呢个四人套餐又好似好抵咁1516之下,我哋就决定叫个和牛拼盘同另外叫啲小食韩国料理出咗名多小食配菜,配菜总共有三碟:有芽菜、泡菜同埋紫菜。另外亦都准备咗啲辣椒、辣酱、点牛肉嘅酱汁等等...终于... 终于到喇「牛气冲天和牛拼盘」好丰富丫!!包括有美国上肩胛肉、下肩胛肉、牛小排、日本A4背峰肉、上脑肉、肉眼、韩牛、澳洲和牛...真系包罗万有一个拼盘就开食晒咁多国家嘅牛肉仲有店员会介绍俾你知,同帮你烧埋呢个日本A4和牛肉眼,颜色鲜红,脂肪同肉质嘅比例啱啱好肉质嫩滑,轻轻一烧,唔驶等好耐就开食得,仲可以包埋生菜一齐食,减轻油腻感!呢个系无骨牛肋肉,肉味好浓,不过肉质就梗系冇日本和牛咁好啦,不过味道都唔错,不过可能系烧耐左,有少少老整体来讲,呢度设计都好韩国烧烤店既气氛,今日系平日仲落好大雨添,我会以为依度会冇咁多人,点知都坐满晒人,真系好受欢迎而且张凳揭开仲可以摆手袋同埋啲杂物,呢个设计真

系门口见到,原来7点半前离座有8折,不过我地差唔多7点先到
唯有等下次早啲嚟食啦!

系门口已经见到呢个牛气冲天和牛拼盘,好吸引
我哋有四个人,见到呢个四人套餐又好似好抵咁
1516之下,我哋就决定叫个和牛拼盘同另外叫啲小食

前菜

和牛拼盘

终于... 终于到喇「牛气冲天和牛拼盘」
一个拼盘就开食晒咁多国家嘅牛肉
仲有店员会介绍俾你知,同帮你烧埋

呢个日本A4和牛肉眼,颜色鲜红,脂肪同肉质嘅比例啱啱好

无骨牛肋肉

而且张凳揭开仲可以摆手袋同埋啲杂物,呢个设计真系好方便
食物味道方面都好新鲜,店员仲会有时帮你烧埋,服务好好。价钱好合埋,而且仲有宵夜时段,更加抵食!
2017-04-25
前菜