2019-08-20 523 浏览
出岛工作,本身可以搭船出中环食午餐,但太肚饿就决定食埋先走。到内街行,一心想食牛肉面,远望见到荣华餐厅个牌;黎到门口见到早餐全日供应就决定入黎😍😍😍入到黎格局同氛围都街坊小店 (平日坪洲冇咩游客😂),见到都有一半食客,应该冇入错地方😍😍😍沙嗲牛肉太阳蛋面 面爽,要牛油方包就加$4,太好,唔使逼我食面包。只太阳蛋蛋黄汁捞面一流。我自己食沙嗲牛面好奄尖,有啲个汤太淡;有啲面太淋;有啲个牛又硬又鞋;但今日出得呢个食评就代表佢好味😋😋其实个汁黑到我有啲惊牛肉系咪㶶左照上枱😫😫 但个汤一饮,点解甜甜地?原来佢有落洋葱落个汁😍😍😍😍 甜甜地都几特别,佢呢款沙爹汁同平时食嘅有啲唔同,特别得黎几好食😋😋😋下次黎坪洲要再encore 呢间,我见佢有不同炒饭,烩意等等。呢啲小店应该会有好味嘅蕃茄猪扒饭、煎鸡翼等等~~~系得坪洲而又多街坊黎嘅餐厅,冇返禁上下都好难做生意。

系得坪洲而又多街坊黎嘅餐厅,冇返禁上下都好难做生意。