2012-07-08 3 浏览
唔明点解咁多好评?一入到去, 见到好明颢系港式日本拉面.叫了个午餐. 招牌拉面+炸南瓜的小食等了差不多10分钟. 见到不应见的: 三个楼面, 起码两个在咳/抺鼻/用手抺面.其中一个入左洗手间方向, 以为佢洗手, 点知.... 系攞地拖出来拖地!拖完当然无洗手啦! 跟住...在出菜的地方, 攞住个汤匙等出菜!!! OMG!!!其实果刻已经好想走...但耐何己ORDERED, 洗湿左个头.. 唯有就范! 招牌拉面来了, 吃一口 : 哗, 完全冇味! 面还面, 汤还汤咁! 自问不是无衣食的人, 就算食物不算好味, 但也会把它吃完.但这次,真的太太太难吃了. 好似食紧滚水浸面咁.越食觉得个口越"寡". D 肉又鞋又韧. 真的不能再吃下去!!好挂住黑蒜油即食面呀! 之后再来那个小食, 来到时外表已不吸引: 好干, 好深色, 应该系炸过左火.勉为其难吃一啖, 又是超难食. 外皮又干又硬, 入面一点也没有南瓜的甜味. 又系吃不下去!这天在猛烈阳光中专程走过来试, 但却是失望而回. 浪费了一餐的金钱和QUOTA!虽听说这个汤底是用牛骨淆, 会比较"淡", 豚骨汤底会浓一点.但这次一试, 连
唔明点解咁多好评?

一入到去, 见到好明颢系港式日本拉面.
叫了个午餐. 招牌拉面+炸南瓜的小食

等了差不多10分钟. 见到不应见的:
三个楼面, 起码两个在咳/抺鼻/用手抺面.

自问不是无衣食的人, 就算食物不算好味, 但也会把它吃完.
D 肉又鞋又韧. 真的不能再吃下去!!

好挂住黑蒜油即食面呀!

又系吃不下去!

但这次一试, 连招牌面也这样差, 又怎会有信心再来试呢?