餐厅: ULURU
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-11-29 63 浏览
黑白分明既主题餐厅🤍🖤仔细睇由门口到楼梯到墙壁全部都系手绘仲要有童话主题, 非常有仙气🔮本身我唔系特别好打卡餐厅, 但当见到佢地既手绘系一笔一笔画上去,就觉得真系好有心机本以为只系岩女仔黎打卡, 但食落先知野食1d都唔简单 头盘要左个海鲜, 牡丹虾刺身超级大只, 鲜味十足, 配埋黑松露酱真系好香浓又唔会盖过虾既甜味 软腍既虾刺身夹住焗到香脆既多士, 口感对比好好. 呢度既摆盘好识得用食用花, 靓到好似画咁-18款set dinner由carbs到食肉兽既选择都有, 男生都岩食💪 set要几多个course都可以丰俭由人咁加, 我地就每人加左$28要汤同埋饮品。今日既餐汤系番茄浓汤, 味道偏酸, 系真实既番茄味道。跟汤既focaccia有好香既sun-dried tomato干系入面最贵既杂扒餐份量极大, 块块都高质又大块🥩牛扒内里绯红多汁连猪扒唔肥但都可以腍到唔嚡口🐖鸡扒腌得超入香草味🌿仲有4条白肉香草肠, 呢个份量4个人分都够!另一个慢焗牛胸肋骨完全系心机野💛用左好长时间炆完再慢焗先可以腍到用叉都戳到一丝丝🍴-甜品简直就系艺术品⛩️菇菇顶层光滑/茎有细致坑纹/连菌折同菌丝都整埋, 像真
黑白分明既主题餐厅🤍🖤仔细睇由门口到楼梯到墙壁全部都系手绘
仲要有童话主题, 非常有仙气🔮

本以为只系岩女仔黎打卡, 但食落先知野食1d都唔简单

Shrimp focaccia

最贵既杂扒餐份量极大, 块块都高质又大块🥩
牛扒内里绯红多汁
连猪扒唔肥但都可以腍到唔嚡口🐖
鸡扒腌得超入香草味🌿
ULURU 特色烧肉拼盘
仲有4条白肉香草肠, 呢个份量4个人分都够!

另一个慢焗牛胸肋骨完全系心机野💛
用左好长时间炆完再慢焗先可以腍到用叉都戳到一丝丝🍴
慢焗美国安格斯牛胸骨

甜品简直就系艺术品⛩️
Moomin World
菇菇顶层光滑/茎有细致坑纹/连菌折同菌丝都整埋, 像真度好高🍄 白朱古力既外壳包住🍓strawberry compote+lemon curd mousse🍋做茎/海棉蛋糕同🍓mousse做伞, 非常有层次
Moomin World
下面d泥仲要系超好食既dark choc cookie crumbs🍪!
Moomin World
抹茶富士山就系matcha tiramisu🍵用左焙茶代替espresso浸lady fingers好聪明, 有双重茶味
富士山芝樱祭
丸久小山园出品唔过甜, 奶冻体够滑口, 加埋有咬口既🍫cookie crumbs一流
Fuji Shibazakura Festival
呢度既饮品都好photogenic
signature既系rose tea and lavender dream, 都系tea mocktail黎. 左边lavender dream有淡淡relaxing既薰衣草香, 配清新香甜既荔枝好夹

而右边玫瑰果个就系搭士多啤梨, 系非常出众既主角, 但有rosemary令个味唔会太甜太药水
Lavender dream;  ULURU rose tea
整体黎讲间餐厅绝对系令我刮目相看!好少打卡餐厅可以有咁高水准同份量既食物
由咸到甜都系极级享受
就算就咁黎食个甜品我都会再回头

Moomin World🍄($128)
Fuji Shibazakura Festival⛩️
(Marukyu Koyamaen Matcha Tiramisu🍵($118)
Shrimp focaccia🦐($138)
Slow baked American Angus beef short rib🐮($298)
ULURU special barbeque platter (NZ rib steak🥩|US pork rack🍖|chicken fillet🐥|herb sausage) ($338)
ULURU rose tea🌹($52)
Lavender dream💜($52)
慢焗美国安格斯牛胸骨
富士山芝樱祭